Britney Spearst lekötözve szállították kórházba, miután helyi idő szerint tegnap este nyolc körül összeverekedett a férjével hollywoodi házukban, mert nem akarta visszaadni férjének a gyerekeket a láthatás után. A kórház az énekesnőt ön- és közveszélyesnek nyilvánította, Federline ügyvédei pedig az események miatt a gyerekek láthatásának teljes megvonását kérték.

A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők is kivonultak csütörtök este Britney Spears hollywoodi házához, ahol a hírek szerint verekedés tört ki a sztárénekes és volt férje között - írja az MTI. A kapuval lezárt lakóparkban található Spears-házhoz este nyolc óra után riasztották a rendőrséget - mondta el az ügyeletes rendőrtiszt, aki szerint "a gyerekek elhelyezése miatt tört ki a családi veszekedés", amit a helyszínre érkező rendőrök igyekeztek békés mederbe terelni. Személyi sérülést nem jelentettek, ám egyéb részlet sem szivárgott ki a falakon belül történtekből.

A rendőröket azért kellett végül kihívni, mert a két gyerek csütörtökön a láthatás értelmében Britney Spearsnél volt, viszont nem akarta őket este visszaadni Kevin Federline testőreinek. "Egy normális esetben, ha valakinek bírósági papírja van arról, hogy a gyerekeknek valahol máshol kell lenniük, a rendőrség úgy tekinti, hogy ennek a végzésnek engedelmeskednek. Persze csak egy normális esetben." - mondta el az Us magazinnak Spears korábban felmondását kért ügyvéde. Ezért nem voltak a helyszínen a rendőrök maguktól.

Britney a mentőben

Az AP hírügynökség fotósa hat rendőrautót, egy mentőt és egy tűzoltóautót látott behajtani a kapun éjjel fél 11 körül. A tűzoltóság diszpécsere azt állította, hogy rendőrségi riasztásra vonultak ki.

Az eseményekről tudósító TMZ értesülései szerint a helyszínre kiérkező rendőrök szerint Spears "ismeretlen anyag hatása alatt állt", ezért hívták ki a mentőket. Néhány képen jól látszik, hogy a mentősöknek le kellett kötözniük Britney Spearst, miután hordágyon berakták a mentőautóba. Egyelőre nem tudni, miért kellett a hordágyhoz rögzíteni. Az énekesnőt később a Cedars-Sinai Medical Centerbe szállították - ez az a kórház, ahol korábban véletlenül ezerszeres gyógyszeradagot adtak Dennis Quaid gyerekeinek.

Egyelőre nem tudni, Spears milyen anyag hatása alatt állt kórházba szállításakor, de a képek szerint magánál volt. A legfrissebb nyilatkozatok szerint bizonyítékok vannak arra, hogy Britney Spears ön- és közveszélyes, és bántaná a gyerekeit, ezért ennek megfelelően látják el. Bár eleinte arról volt szó, hogy az énekesnőt csak 72 órás megfigyelésre tartják benn, de Perez Hilton celebblogger exkluzív információkra hivatkozva azt állítja, Spearst legalább két hétig nem akarják kiengedni, mert attól tartanak, öngyilkosságot követhet el, vagy kárt tehet környezetében.

A TMZ biztos forrásokra hivatkozva állítja, hogy Britney Spears viselkedése nem drog- vagy alkoholproblémái, hanem mentális gondjai miatt történt. A forrás azt is elmondta a lapnak, hogy mindez egyáltalán nem volt váratlan.

Federline lép

Eközben Kevin Federline ügyvéde, Mark Vincent Kaplan helyi idő szerint reggel fél kilenckor elment a Los Angeles-i bíróságra, hogy a láthatás teljes megvonását kérje - írja a TMZ.

A történtek miatt a bíróság jogosnak ítélte az igényt és megvonta az énekesnőtől gyerekei láthatásának jogát, legalábbis időszakosan. Ebben a legújabb tárgyalásban még a Trope and Trope ügyvédi iroda képviseli Britney Spearst, annak ellenére, hogy csütörtökön Sorrell Trope a bíróságtól a felmentésüket kérte a védelem ellátása alól.

A kórházban

A sztori minden részletére figyelő TMZ hírében arról számol be, hogy Spears életében jelenleg fontos pasik is megérkeztek a kórházba: Kevin Federline már akkor, amikor a gyereküket szállították be éjszaka, Spears apja Jamie, és - állítólag meleg, állítólag férjjelöltje - Sam Lufti pedig nemrég érkeztek. Érdekes módon az elmúlt napokban szinte hozzánőtt paparazzóját, Adnan Ghalibet egyik forrás sem említi.

Később a kétéves Jayden Jamest is elvitte egy mentőautó, akin korábban anyja drogtesztet végeztetett, egyelőre nem lehet tudni, miért. A TMZ szerint a kaotikus nem elég erős szó annak leírására, ami tegnap este Spearsék házánál történt, úgyhogy gyorsan videóra is vettek néhány dolgot.

A Hollywood TV felvétele a youtube-on

Régi ügy már

Britney Spears és volt férje, Kevin Federline hónapok óta pereskednek a bíróságon két kisfiuk, a kétéves Sean Preston és az egy esztendős Jayden James elhelyezéséért. Jelenleg az apánál laknak a kicsik, mert a fél évvel ezelőtti válás után egy Los Angeles-i bíróság ideiglenesen neki ítélte a felügyeleti jogot, Spears ugyanis szembeszegült a bíróság rendelkezéseivel.

A csütörtöki napon Spears 9.45-től 11.45-ig volt beidézve a bíróságra a gyermekelhelyezési perben elrendelt meghallgatásra, a sztár azonban több mint kétórás késéssel, csak 11.32-kor jelent meg. Spears tegnap is elmulasztott egy meghallgatást, az előző, december 12-i meghallgatást pedig azzal az indokkal mondta le, hogy beteg - ám aznap lefotózták, amint egy barátjával autókázott - mondta el egy bírósági illetékes.

Az énekesnő védelmét a gyermekperben ellátó ügyvédi iroda, a Trope and Trope szerdán az ügyfelükkel való kapcsolattartás ellehetetlenülésére hivatkozva felmentését kérte a bíróságtól a jogi képviselet ellátása alól.