Az exférj azért hívta ki a rendőröket csütörtök este, mert gyerekei életét féltette. Federline tudta: neje házában két fegyver is van, és attól félt, a kiborult Spears használni is fogja őket. Az énekesnőt azóta kiengedték a kórházból, a Dr. Phil nevű tévépszichológus pedig máris külön adásban szeretné faggatni.

Kevin Federline azért hívta ki a rendőröket csütörtök éjjel, mert attól félt, exneje lelőheti a túszul ejtett két fiukat - tudta meg a The Sun. Mikor az exférj meghallotta, hogy Spears nem adta át gyerekeit a testőröknek, hanem bezárkózott velük az egyik szobába, megrettent, mert tudta: neje ott tartja az annak idején még tőle, születésnapi ajándékként kapott Beretta 92 FS pisztolytát. Spears ezen kívül még egy másik fegyverrel is rendelkezik. "Attól rettegett, hogy Britney a lelövi a fiúkat, majd maga ellen fordítja a fegyvert. Nem kockáztathatta, hogy ez történjen, azonnal értesítette a rendőröket" - nyilatkozták ismerősei a lapnak.

Százmilliót adna a fiúkért

Az énekesnő egyébként két telefonhívást is megeresztett a bezárt szobából, mielőtt a rendőrök rátörték volna az ajtót: az egyikben férjét hívta, akinek állítólag százmillió dolláros lelépési díjat ajánlott, ha visszaadja a fiúkat neki és teljesen eltűnik a képből. Másik hívása húgának, Jamie Lynn Spearsnek szólt, akinek mindössze annyit mondott: "Jövő héten nem te leszel az egyetlen kibaszott Spears a címlapokon" - mondta el a The Sunnak egy nevét titkoló forrás. A 16 éves Jamie Lynn Spears két hete jelentette be, hogy terhes és megtartja a babát, ezzel egy időre sikerült a nővére akcióinál is komolyabb médiahisztériát kiváltania.

A Hollywood TV felvétele a youtube-on

Több mint száz tabletta

A News of The World úgy értesült, Spears az idegösszeomlását megelőző 36 órában több mint száz tablettát vett be, ami - ha nem sikerült volna kórházba szállítani - pár órán belül halálos kómát okozott volna nála. A listán szerepelnek vényköteles nyugtatók, fájdalomcsillapítók, étvágycsökkentő- és zsírégető tabletták, serkentőszerek, altatók és másnaposság elleni tabletták. Mindezeket Spears az általa Purple Monsternek hívott saját fejlesztésű koktéljával öblítette le, amit barátai szerint vodkából, energiaitalból és egy influenza elleni kanalas orvosságból szokott keverni magának "olyankor, amikor tényleg nagyon ki van bukva".

Szabadlábon apuval

Az énekesnőt kórházba szállítása után ön- és közveszélyesnek nyilvánították, és 72 órás felügyeleti időre benn akarták tartani. Vasárnap reggel azonban óriási hisztit rendezett, ordítva követelte, hogy engedjék haza, kitépte az infúziót a karjából, és két ápoló kellett hozzá, hogy le tudják fogni. Orvosai pár órával később ennek ellenére mégis úgy ítélték, a közvetlen életveszély már nem áll fenn, ezért megengedték, hogy otthonába távozzon.

Orvosai édesapja felügyelete alá helyezve engedték el, Jamie Spears állítólag azóta is lányával van annak hollywoodi otthonában - írja a Daily Mail. Spears anyja ugyanakkor egy vasárnap készült fotón épp Kentuckyban, a tavaly januárban mellrákban elhunyt nővére sírján rendezgeti a virágokat.

Hiénatámadás

Britney Spearst egyébként nemcsak apja, hanem a Dr. Phil nevű tévépszichológus is meglátogatta a Cedars-Sinai kórházban, nem sokkal elengedése előtt. Egyelőre tisztázatlan, hogyan juthatott be a tévédoki a kórház pszichiátriai osztályára, az azonban biztosnak tűnik, hogy nem az énekesnő hívta, hanem a Spears-család küldte be.

Dr. Phil McGraw az énekesnő hazaengedése után sajtóközleményben sietett tudatni a világgal, hogy nagyon aggódik Spears állapota miatt. Az ügyet szinte online közvetítésként tudósító TMZ szerint az aggodalom azért nem tartotta vissza a hiénaszellemű tévépszichológust attól, hogy ne próbáljon megállapodni Spearssel (vagy a családdal), miszerint az énekesnőnek az ő tévéshowjában kellene mesélnie az állapotáról. A tervezett műsort hétfőn rögzítenék és kedden kerülne adásba. A sajtóközlemény szerint Dr. Phil egy órát beszélgetett Spearssel, de kórházi dolgozók a Star magazinnak azt mondták: ez valójában 15 perc volt, beszélgetésnek pedig nem nevezhető, mivel nagyrészt ő győzködte az énekesnőt.