horoszkóp

Lesifotósok segítettek Britney Spearsen

2006.01.24. 18:39
Az énekesnő lerobbant Ferrariját az őt követő paparazzók segítettek félretolni az útból.

Britney Spears életében először hasznát vette az őt folyamatosan üldöző lesifotósoknak - adta hírül az Access Hollywood hírportál. Az énekesnő és testvére, Bryan épp Malibuban autókáztak, amikor Ferrarijuk hirtelen lerobbant. A Spearst állandóan követő paparazzók azonban erre az időre félretették üldözési mániájukat, és segítettek Britney-éknek arrébb tolni a forgalom útjából a bedöglött autót.

Ezután természetesen még megvárták, míg az énekesnőért megérkezik a segítség - és eközben azért nyilván készült pár fotó is a történtekről -, majd a párért egy rendőrautó érkezett, aki hazavitte őket.

Inkább negatív példák

Kivételesen tehát jól jött a paparazzó-slepp, amivel általában inkább csak a gondjuk szokott lenni a sztároknak. Májusban Los Angelesben Lindsay Lohannek például alaposan összetörte a kocsiját egy őt követő fotós (Lohannek októberben is volt egy balesete, de azt önerőből valósította meg).

Augusztusban Scarlett Johansson zúzta meg az őt követő fotósok miatt autóját egy Disneyland parkolójában, áprilisban pedig Reese Witherspoon panaszkodott arra, hogy kocsiját kis híján leszorították az útról a paparazzók. Feljelentés ugyan egyik ügyből sem született, de a Los Angeles-i kerületi ügyész irodája nyomozást indított a lesifotósok agresszív módszereinek feltérképezésére - mondta el az ügyészi szóvivő, Jane Robinson.

Törvénybe foglalva

A paparazzi-esetek egy kaliforniai jogszabályt is eredményeztek, ami január 1. óta van érvényben. Eszerint az agresszív lesifotósok az általuk okozott kár háromszorosát kötelesek megtéríteni, és elveszítik az összes jogosultságukat, amit a publikálandó fotókkal keresnének. Emellett a lesifotósok képeit közlő lapok kiadói is felelőssé tehetők.