Britney Spears megint veszélyeztette gyerekét

2006.05.18. 15:15
Nem elég szegény Sean Prestonnak, hogy a dadája fejreejtette, saját anyja sem képes őt biztonságosan szállítani. Spears igyekszik, de úgy tűnik, nehezen boldogul gyereke biztonságos kezelésével.

A tanulás egy hosszú és bonyolult folyamat, Britney Spearsnél pedig mintha különösen nagy nehézségekbe ütközne. Az egykori énekesnő februárban nagy botrányt kavart azzal, hogy nyolchónapos kisfiát teljesen szabálytalanul, az ölében tartva vezette az autóját, amivel - a közlekedési szabályok áthágása mellett - veszélyeztette is a párhónapos gyereket.

Lassan fejlődik

A botrány - és a gyermekvédelmi hatóságok vizsgálatai - nyomán az énekesnő úgy tűnik, igyekszik, de nehezen boldogul a feladattal. A legújabb lesifotókon már az látható, hogy a bébit gyerekülésben, az autója hátsó ülésébe szíjazva szállítja, ami már haladás, de a gyakorlat ismét nem sikerült tízpontosra. Egy évesnél kisebb gyerek esetében ugyanis a kaliforniai jogszabályok úgy rendelkeznek, hogy a gyerekülést a menetiránnyal ellentétesen kellene az üléshez rögzíteni. Hirtelen fékezésnél ugyanis a kicsi gyerek nem képes tartani a fejét, így nyaksérülést szenvedhet.

Eddig mindenki megúszta

Szegény Sean Prestonnak amúgy is kijutott már: bár az autókázást eddig mindig megúszta, azt még mindig nem tudni, okozott-e maradandó agykárosodást nála, amikor dadája pár hete fejreejtette. A gyermekvédelmi hatóságok akkor állítólag alaposan kivizsgálták Spearsék gyermek-kezelési szokásait, de mindent rendben találtak. Az énekesnő nem sokkal később bejelentette, hogy ismét teherben van.