Színészi babérokra törnek a Barátok közt lányai

2004.08.24. 11:16
A Barátok közt egykori Tildája ősztől a színművészetin tanul. Erdélyi Tímea emellett kisebb szerepekben játszik nagyobb színpadokon. Szerepének örököse, Szabó Erika hamarosan követi őt. A sorozat harmadik pályaválasztója, Kiss Ramóna egyelőre nem döntött még, közgazdász, vagy csepürágó lenne szívesebben. A sorozatban mindenesetre még legalább két évig maradni szeretne.
Színház-szag

"Aki egyszer magába szívja a színház szagát, többé nem szabadul tőle. Ugyanúgy, ahogy elődöm, Erdélyi Tímea, én is színésznő szeretnék lenni" - árulta el lapunknak Szabó Erika, aki két éve örökölte Tilda szerepét.

Az akkori szereplőválogatásra Szabó Erika úgy emlékezett, várakozásával ellentétben egyáltalán nem izgult a kamerák előtt, noha a próbafelvétel nem hasonlít arra a helyzetre, amikor a reménybeli színész a lakásban sétálva skandálja a betanult szöveget.

"Alaposan felkészültem. A sorozatbeli debütálásom előtt négy évig tanultam a színészmesterség fortélyait egy nagy tiszteletnek örvendő színésztől. Először is az összes beszédhibámat korrigálni kellett, képezni kellett az énekhangomat, és ezután kezdhettük csak a színészképzést. Azóta több tucat monológ, és vers van a fejemben" - tette hozzá a dabasi lány.

A forgatások azonban egyelőre minden idejét kitöltik. Vele ellentétben kolléganője, Erdélyi Tímea, az FHM legjobb nőit taglaló listájának tavalyi időzített bombája beadta a jelentkezési lapját a Színház és Filmművészeti Egyetemre, és a több fordulós vizsga mindegyikét sikeresen vette. 2002 novembere óta erre készült.

Kis szerep, nagy színpad

Erdélyi Tímea
Akkor ugyanis Timi levelet fogalmazott Kalamár Tamásnak, a Barátok közt producerének, amelyben leírta, megválik a sorozattól, hogy hivatására készülhessen. Az ex-Tilda azóta több színdarab epizódszerepében is feltűnt. Láthattuk például a Molnár Ferenc-műből készült Pál utcai fiúk, valamint a Tropicarium társulat Szeretem a feleségem című darabjában.

-"A közgazdasági pálya mellett engem is a színészet érdekel a leginkább, de Erikával és Timivel ellentétben még nem döntöttem el, tényleg ezt a hivatást választom-e" - mondta a Velvetnek Kiss Ramóna, a sorozat szimpatikus, ám makrancos Zsófija.

Ramóna rövid távú céljai közt egyelőre az első, hogy az állandó forgatás mellett le tudjon diplomázni két év múlva. Egyelőre arra a legbüszkébb, hogy tizenkilenc évesen meg tudta teremteni a függetlenségét. A sorozatbeli gázsijából autót vett.

Egyelőre autó

-"Ha folytatom ezt az utat, akkor inkább drámai szerepkörben tudnám elképzelni magam, komikaként kevésbé. Közel áll hozzám a dráma, amelyben a sorozatbeli Zsófi személyiségéből adódóan bőven van részem" - véli Kiss Ramóna.

Tímeát a zenés darabok vonzzák, Erika azonban nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, milyen szerepeket vállalna a Barátok közt után. "Leginkább a színpad vonz, de szívesen lennék filmszínész is, de az egyetemet mindenképp szeretném elvégezni, mert fontosnak tartom az erős szakmai képzést. Egyetlen célom, hogy hiteles legyek" - mondta lapunknak Szabó Erika.