horoszkóp

Dadogósból lett világmentő Bruce Willis

2005.01.20. 12:44
A Die Hard filmek általában férfiasan vérző, atlétatrikós hőse a közelmúltban vallotta be, hogy fiatalkorában erősen dadogott, és csak a főiskolán, egy beszédtanár segítségével sikerült megszabadulnia beszédhibájától.

Bruce Willis most először árulta el a nyilvánosságnak: maga is meglepőnek tartja, milyen sikeres színészi karriert futott be, pedig gyerekként még rettentően dadogott. A 49 éves, német származású Willis ugyanakkor azt is állítja, hogy épp a beszédhibája ellen folytatott küzdelemnek köszönhető, hogy mindig a legjobbat próbálta kihozni magából. A dadogást végül a főiskolán, egy beszédtanár segítségével sikerült leküzdenie.

Ön-akcióhős

A Maxim magazinnak adott interjújában a színész így beszél erről: "Azon kevesek közé tartozom, akik meg tudtak szabadulni a dadogásuktól. Többnyire mindenkinek van valami hangképzési hibája, ettől leszünk egyéniek. Nekem szerencsém volt, hogy a főiskolán volt egy jó beszédterapeuta, akivel sokat dolgoztam ezen, és ő nagyon jó gyakorlatokat mutatott a dadogásom kiküszöbölésére. Ennek volt köszönhető, hogy később, amikor színészként már színpadon játszottam, nem okozott problémát ez a beszédhiba."

Előnyt kovácsolni a hátrányból

Willisnek kopaszodását is sikerült előnyére fordítania: simára borotvált feje azóta szinte márkajelzéssé vált, a színész pedig azt állítja, büszke rá. "Ezt üzenem azoknak a nyavalyás reklámoknak, amik szerint ha kopaszodsz, vagy csak ritkul a hajad, már nem is vagy férfi. Ezt az egész szarságot csak azért találták ki, hogy el tudják adni a vacak hajnövesztőiket. Én nem csinálok nagy ügyet belőle. A férfiasság belülről jön, nem pedig a hajon múlik. Sok pasastól kaptam is pozitív visszajelzést, akik megköszönték, hogy divatba hoztam a kopaszságot."