Playbackkel és szado-mazoval nyomult Britney Spears

2009.03.04. 16:00
A 27 éves énekesnő lezavarta öt év óta első koncertjét kedden a New Orleans-i Arénában. A Circus turné első állomásán minden volt: szado-mazo kellékektől kezdve egészen a melléről lógó bimbódíszig, és persze némi Madonna utánérzést is tapasztaltunk a ruhák terén. A kritikusok persze mindenben találtak valami hibát, főleg a tehetségében, vagy inkább annak hiányában. Na meg az élő előadásban, ami nem volt.

A kétgyermekes Britney Spears újra színpadra állt, és lezavarta öt év óta első turnéjának legelső koncertjét New Orleans-ban. Bár a kritikusok mindenben találtak valami apró hibát, azt senki sem kérdőjelezte meg, hogy elég színvonalas volt-e a show. Csupán Spears tehetségét vitatták, mind éneklés, mind pedig mozgás szempontjából. Az énekesnő látványos visszatérése 19000 nézőt fogott meg, akiket még Spears kibuggyanó hurkája és playbackje sem zavart.

Playbackkelt, de szexi volt

A Pussycat Dolls nyitotta meg Britney Spears koncertjét New Orleansban, ami a Daily Mail szerint az eddigi leglátványosabb előadás volt az énekesnő karrierje alatt. Habár a Los Angeles Times és az MTV kritikusai elégedetlenek voltak Spears ének- és tánctudásával, azt nem vitatták, hogy a show lehengerlő volt. A New Orleans-i 90 perces koncertre 19000 néző volt kíváncsi, és nem kelt el az összes jegy, bár ezt indokolhatja, hogy volt olyan belépő is, ami a 750 dollárt is elérte.

britney-spears-new-orleans-circus-show-tour-performance-2

A látványos turné koncepcióját Kylie Minogue turnémenedzsere állította össze, így nem véletlen, hogy a koncertet négy részre szabdalták. Spears gyakorlatilag minden szerepet eljátszott, amit csak lehetséges: volt rendőr, porondmester, indiai táncos lány, de feszített katonai szerelésben és egy halom alig-ruhában. Ezek közül számunkra a legemlékezetesebb élményt a szado-mazo kellékekkel átszőtt dal, valamint a melléről lógó bimbódísz jelentette, ami azért túllépi a korábban felállított kislányos imidzsét.

A 27 éves kétgyermekes énekesnőt egy halom férfi - és női táncos, artista és tűznyelő vette körül a koncert alatt, a nézők pedig állítólag őrjöngtek a szexualitással átitatott előadás alatt. Az énekesnő nem volt túl kommunikatív a közönséggel, mindössze csak a koncert végén, a Womanizer című szám után kívánt jó éjszakát a tomboló rajongóknak. Nem túl meglepő, hogy Britney Spears bízik benne, az elmúlt néhány év alatt kialakított negatív képet sikerül helyrebillentenie a turnéval, amibe minden erejét belefektette. Az énekesnő összesen 44 alkalommal lép fel a négy hónapos koncertkörút alatt. Megfordul többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Angliában, és valószínűleg Európában is néhány helyen.