horoszkóp

65 hajó és Bódi Sylvi a tengeren

2007.10.16. 10:37
Egy hét hajókázás, nyolc lány, ötödik helyezés. Bódi Sylvit most sem húzták fel az árbócrúdra, viszont megtanult egy csomó vitorláskifejezést. És még az állandó bókokat is hősiesen fogadta.

Véget ért a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság, amit többek között Bódi Sylvivel promóztak. A sztár az Inteam elnevezésű lánycsapattal indult, Magyar Vilma kormányzásával. Igazán kitettek magukért, az ötödik helyen végeztek és Bódi is elsajátíthatta a vitorlázás szakzsargonját: már a hét elején hallottunk tőle olyanokat, hogy kicsit leegerig a hajó, vagy hogy milyen problémák adódhatnak spinakker felhúzásakor.

Az explaymate amúgy nem dorbézolt a héten, hiszen minden nap korán kellett kelnie, tehát legtöbbször vacsora után visszavonult a lilára festett szállodába, hogy másnap frissen és üdén képviselje magát a versenyen. Bódi helye a hajó tatján volt, legtöbbször hátul állt, és mindig nagyon megnézték, amit mérhetetlen türelemmel viselt.

Fiúk, ajándékok és a jövő

Azt is megfigyeltük, hogy mindenkivel nagyon kedves, beszélget és fogadja a bókjaikat, pedig néha ez már igazán nagyon unalmas lehetett, különösen, mivel a közel ötszáz induló nagy része az erősebbik nemet képviselte. Ráadásul különböző jópofa beszólások is kísérték a lányokat, a hímsoviniszta egyedek nemes egyszerűséggel csak 16 csöcsűeknek hívták őket, ezzel utalva arra, hogy nyolcan vannak.

A Czégai Péter vezette bajnokcsapat, az AIS-Sailing Team lelkes fiúgárdájától a verseny közepén kapott a lánycsapat egy Harry Potter bábut, és a varázslótanonc ereje valóban végigkísérte a lányokat. Így a díjkiosztón vissza is adták a babát, mondván, hogy jövőre már ők is a Bavaria 42-es hajóosztályban fognak indulni, mint a fiúk, és akkor bizony nem kegyelmeznek nekik.

Nem korruptak

Azért nem csak a versenyről szólt az élet. Bódy a bókok fogadása közepette – különösen a hét vége felé – kivette a részét a mókázásból is. A versenyzők például nagy örömmel fogadták azt a pillanatot, amikor a lány komoly mellbedobással próbálta meggyőzni a helyi rendőrséget, hadd folytassák a partizást, olyannyira, hogy még saját magát is felajánlotta bebörtönzésre, ha a rendőrök nem szüntetik be a bulit. A horvát rendőrség azonban sajnos nem olyan, mint a magyar, tehát a bájai nem hatották meg őket, így fél három körül lelőtték a búcsúbulit is, ráadásul a héten ekkor már harmadszor voltak kint, hogy kihúzzák a hangfalakat.

Összességében azért elmondható, hogy jól érezte magát a versenyen, különösen arra volt büszke, hogy ő az egyetlen celeb, aki nem csak néhány pillanatra képviseltette magát - mint Majka, Gianni vagy például Búza Sándor és Kandech Evelin, akik szintén felültek a médiahajó fedélzetére egy-egy napra -, hanem végig szerves része volt a versenynek, olyannyira, hogy a végén már köteleket is húzogatott.