horoszkóp

Elpusztult Fábry törpeuszkárja

2004.07.30. 16:34
A Showder négylábú sztárja, a színpadon otthonosan forgolódó és meglehetősen csendes törpeuszkár, Bubi nemrég az örök vadászmezőkre távozott. Fábry Sándor elválaszthatatlan társa már régóta betegeskedett, és miután az állatorvos sem tudott segíteni rajta, a kutyát végül elaltatták.
Bubi már fél éve rákban szenvedett, és bár gazdája, Fábry Sándor mindent megtett a kutya gyógyulásáért, a kezdeti lassú javulás után állapota rohamosan romlott, írja a Mai Nap. A kutyát múlt hétvégén akarták megműteni, az előkészületek során azonban kiderült, hogy állapota a vártnál súlyosabb. A menthetetlen kutyát végül elaltatta az állatorvos.

Fotogén eb

Bubi
Bubi valódi médiasztár volt: Winkler Róbert Kutyaszorító című könyvének törpeuszkárról szóló fejezetét is az ő portréja illusztrálja, tudtuk meg a szerzőtől. "A törpeuszkár már jóval a Showder indulása előtt elválaszthatatlan társa volt Fábrynak" - meséli Winkler - "évekkel ezelőtt a Merlin Színházban volt alkalma megszokni a közönséget". A kutya A pincér közbeszól című vacsoraműsorban rendszeresen végigszaglászta a Fábry által inzultált nézőket.

A törpeuszkár a Fábry-show-ba sem lett betervezve, véletlenül csöppent bele a showbusiness világába, olvasható a műsor weboldalán. A vezérlőben helyet foglaló rendező és a producer megrökönyödve nézte, amint Bubi felszabadultan kirohant a showman nyitva felejtett öltözőjének ajtaján és meg sem állt a díszletekig. Ott helyett foglalt, a közönség azonnal megszerette, így onnantól kezdve állandó vendége lett gazdája műsorának.

A kutyától tartó embereket Fábry Sándor a kocsija feltöréséről szóló történettel szokta megnyugtatni. Bubi ugyanis nem volt bátor eb: nyikkanás nélkül nézte végig Fábry autójában ülve, ahogy a tolvajok feltörik és kipakolják a kocsit.

Játékos uszkár-utód

Rajongóinak szomorúságát talán enyhíti, ha tudják, hogy Bubi, az öreguras és komótos show-kutya nem távozott utód nélkül. Bubi lányutódja, a négyéves Aliz gazdája kérdésünkre elmondta, hogy az annak idején ajándékba kapott kutya kiváló egészségnek örvend, meglehetősen játékos, és megfontolt apjával ellentétben sokszor kifejezetten nehéz lecsillapítani. "Aranyos kutya, bár nem egy észlény, őszintén szólva teljesen lökött" - jellemezte Alizt tulajdonosa.

A Velvet megpróbálta elérni Fábry Sándort is, aki azonban nem vette fel telefonját.