horoszkóp

Egy bártáncosnő is vallott Stohl ellen

2006.04.13. 10:40
Négyre nőtt azoknak a száma, akik terhelő vallomást tettek Stohl András ellen. A kokainbotrányba keveredett színész nem kommentálja az ügyet. Nem működik együtt a rendőrökkel és nem ad vizeletmintát sem.

Stohl András rendszeres kábítószerfogyasztását egy bártáncosnő is megerősítette, aki színész törzshelyén dolgozik, írja a Blikk. Az ügyben szintén gyanúsítottként szereplő nightclubalkalmazott büntetésének enyhítését reméli attól, ha együttműködik a rendőrséggel és a kábítószerfogyasztó vendégeket feldobja. A bártáncosnő vallomását ismerőse is alátámasztja, akit a táncosnővel együtt kaptak el a rendőrök januárban. Ezzel négyre nőtt azok száma, akik terhelő vallomást tettek a színészre.

Mint azt a Velvet kedden megírta, kábítószerügy gyanúsítottjaként hallgatták ki Stohl Andrást múlt héten a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületében. A Blikk információi szerint a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő egykori Való Világ-szereplő, Segal ügyének kapcsán merült fel Stohl, a VV akkori műsorvezetőjének neve.

Koksz a törzshelyen

Segal és két bűntársa tavaly júliusban bukott le, amikor 50 ezer extasy tablettát és fél kiló kokaint találtak náluk. A műsorvezető ellen már akkor vallomást tett a banda két tagja, akik szerint Stohl egy, a törzshelyének számító nightclubban dolgozó közös ismerősükön keresztül legalább kétszer vásárolt tőlük kábítószert. Ezt az információt idén januárban két újabb, ugyancsak drogszállítással gyanúsított férfi elfogásakor sikerült megerősíteni, majd hetekig hallgatták le Stohl telefonját, mielőtt behívatták volna az NNI-hez. A műsorvezető a kihallgatás során végig tagadta, hogy droggal élne, vizeletmintát azonban a nyomozók megerősített kérésére sem volt hajlandó adni.

Érdeklődésünkre a nyomozóiroda szóvivője, Horváczy Emese kedden este csak annyit erősített meg, hogy valóban hallgattak meg gyanúsítottként egy 39 éves férfit, de további információt az ügyről a nyomozás érdekére való hivatkozással akkor nem adott. Későbbi nyilatkozataiban viszont a Színes Bulvár Lapnak már S. Andrásként említi a kihallgatottat.

Stohl továbbra is tagad

Természetesen Stohl Andrást is megkérdeztük, mit keresett az NNI épületében, de a színész kitérő választ adott: azt állította, a rendőrség most a Dopeman-könyvben emlegetett állítólagos közös kokainozás miatt idézte be, de csak azért, hogy közöljék vele, lezárták a nyomozást. Mint rámutattunk, tudomásunk szerint ezt a nyomozást a Fővárosi Főügyészség már hónapokkal ezelőtt, bizonyítottság hiányában lezárta, a műsorvezető azonban erre már nem kívánt reagálni. A Színes Bulvár Lapnak azt nyilatkozta, szeretné minél hamarbb tisztára mosni nevét, a kokain ügyre azonban nem reagált.

Az RTL Klub védi munkatársát

Közben az RTL Klub hivatalos közleményében védte meg a tévést. Szerintük a Nemzeti Színház művészét és az RTL Klub munkatársát megilleti az ártatlanság vélelme. Dopeman pedig a Színes Bulvár Lapon keresztül azt üzente Bucinak, hogy tartsa száját. Ha úgysincs takargatinvalója, nem lesz semmi baj.