A magyar származású nehézsúlyú bokszoló, Joe Bugner bosszút esküdött Russel Crowe ellen, aki lesújtóan nyilatkozott a bunyósról.
A sértett bunyós "gerinctelen féregnek" nevezte Crowe-t, akiről azt állította, hogy inzultálta őt. "Annyira megsértett, hogy sosem fogok neki megbocsátani" - mondta az Ausztráliában élő bokszoló.

Telefonbetyár

Joe Bugner
Crowe a "Cinderella Man" című filmben James J. Breddock bokszoló szerepére készült, és először Bugnert kérte fel, hogy adjon neki leckéket. Később azonban szóbeli megegyezésük ellenére mégis átpártolt Muhammad Ali egykori edzőjéhez, Angelo Dundee-hoz.

Amikor tavaly a színész lesérült, Joe Bugner ismert médiaszemélyiségként a nyilvánosság előtt kritizálta a konkurens edzőt, majd telefonon felhívta a Gladiátor sztárját, hogy kioktassa.

"Nekem esett, lehülyézett, és azt állította, hogy semmit nem tudok a bokszolásról" - mesélte Bugner a sydneyi Daily Telegraph újságnak. "Erre én azt mondtam: Hadd mondjak neked valamit, öcsi! 33 éve vagyok a szakmában. Sokkal többet tudok a bokszolásról, mint amit te valaha is tudni fogsz a színjátszásról. Én nem játszom az eszemet, ezzel szemben te mást sem csinálsz, csak forgatókönyveket olvasol" - mesélte a szőregi születésű küzdősportos.

"Azt mondtam neki: Russel, elmész te a jó büdös..., és itt leraktam. Már negyvenéves, de úgy viselkedik, mintha csak 12 lenne. Nem fogom szó nélkül hagyni a kirohanásait. Különben is úgy viselkedik, mint egy ki*****tt kislány" - forrongott Bugner. "Ha találkozom vele, azt nem éli túl."

Kakaskodó

Crowe is nagy kötekedős hírében áll. A 2002-es londoni Bafta díjkiosztón például nekiesett egy tévéproducernek, mivel annak volt mersze kivágatni egy műsorból a Russel Crowe által idézett verset. Tavaly pedig a rendőrség hallgatta ki egy puccos londoni étteremben kitört verekedés ügyében.

Szőregtől Hollywoodig

Az 54 éves Joe Bugner még gyermek korában szüleivel vándorolt Ausztráliába. Fénykorában kétszer megküzdött Muhammad Alival, és Joe Frazierrel is ringbe szállt. Eddigi pályafutása során 83 mérkőzéséből 41 ellenfelét küldte padlóra.

A filmvilágban elég kelendő volt az imidzse. 1978-ban együtt játszott Bud Spencerrel az Akit Bulldózernek hívtak című filmben, Orso néven szerepelt. Jean-Claude van Damme-mal az 1994-es Streetfighter című akciófilmben láthattuk együtt. Ezeken kívül még számos másodvonalbeli akciófilmben alakított bokszolót, maffiózót, nagydarab verőlegényt vagy kidobót. Az egyik filmben fiával, Joe Bugner Juniorral játszik együtt.