horoszkóp

Celebbugyikat árverez egy londoni zsinagóga

2009.03.27. 12:17
A New North London zsinagóga furcsa módját választotta a jótékonykodásnak: hírességek dedikált alsóit árulják az eBay-en, hogy a befolyó összegből ételt vegyenek a szegényeknek. A zsinagóga kulturális eseményeket szervez, szállást és ételt ad a rászorulóknak, de most ők szorulnak éppen pénzre. A jól futó darabok közt van Fergie és Jordan bugyija, vlamint a Guardian karikaturistájának alsógatyája. A legdrágább darab Banksy alsónadrágos festménye harmincezer fontért, erre még nem érkezett licit.

Még öt napig tart a New North London zsinagóga jótékonysági árverése, aminek keretében hírességek dedikált alsóit árulják, de ha most érne véget a licit, már akkor is körülbelül kétezer fonttal (kb. 640 ezer forint) több lenne a szegények étkeztetésére. A New North London szállást és ételt ad a rászorulóknak, emellett kulturális eseményeket szervez, de jelen esetben nekik van szükségük pénzre a jótékonykodáshoz, ezért megkértek negyven hírességet, hogy a jó cél érdekében bocsássa áruba egy-egy alsóját. Az árverés március 21-én indult és március 31-én lesz vége. Eddig mintegy százhetven licitet adtak le a negyven alsóra, amik közül a legdrágább darab Banksy alsónadrágos festménye harmincezer fontos kikiáltási árral. Erre még nem érkezett licit.

Fergie és Jordan nagyon pörögnek

A legnagyobb aktivitást Fergie és Jordan bugyijainál figyelhetjük meg. Fergie egy aranyszínű darabot árul, amire már több mint húszan licitáltak, és 25 fontos kikiáltási árhoz képest most 165 fontnál jár. Jordan egy rózsaszín csíkos tangával segít, amire a „To the asylum project, Jordan” (A menedékért, Jordan ) feliratot írta filccel, ezt eddig 23 licitáló akarta, és 120 font felett jár ez is.

A legdrágább aslók között mégsem a nemzetközi világsztárok darabjait találjuk meg, hanem a jellemzően az Egyesült Királyságban ismert és elismert művészekét.

b2a5 1

Nagyon sokan akarják a The Pulp énekesének, Jarvis Cockernek a gatyáját például. Cocker egy klasszikus kék gatyát dobott be a közösbe, erre is több mint húsz licit érkezett eddig és több mint 150 fontnál tart. Cocker a kék gatyára a „Y be blue?” szójátékot (Miért legyünk kékek/miért szomorkodjunk) írt.

Az egyik legdrágább alsó Steve Bellé, a Guardian karikaturistájáé, ha ezt akarnánk megvásárolni, több mint 330 fontot kellene fizetnünk. A politikai karikatúrákat készítő grafikus egy szemüveges arcot festett a boldog békeidőket idéző fehér pamutalsóra. A figura John Major volt angol minisztert ábrázolja, akit Bell Major 1990-es megválasztása után nem sokkal egy karikatúrán úgy ábrázolt, hogy Major az alsógatyáját a nadrágján kívül hordta.

Marc Quinn nadrágjáért is több mint kétszáz fontot kell fizetni. Ő az a művész, aki különféle hírességekről, többek között Kate Mossról csinál szobrokat mindenféle nyakatekert pózokban.

Nem mennek a nagyágyúk

A negyven alsó között igazán nagy nevek ruhadarabjait is megtalálhatjuk, de érdekes módon ezekre még nem csaptak le a eBayen.

Emma Thompson bicklisnadrágra emlékeztető darabjáért nem igazán lelkesednek, alig éri el a húsz fontot. Szintén alig ötven font Alison Goldfrapp, a Goldfrapp nevű zenekar énekesnőjének a rózsaszín bugyija, amire a „Seggmelegítőm, szerettel Alison Goldfrapp” feliratot írta.

Daniel Day Lewis egy fehér bokszert ajánlott fel, amire a megfelelő helyre péniszt rajzolt, és a „Load of old bollocks mate” (Csak rakás ócskaság, haver) szójátékot írta köré. A kifejezésben szereplő bollocks eredetileg farkat jelent, de átvitt értelemben értéktelen, értelmetlen dolgokra használják jelzőként. Ezt is megkaphatjuk alig száz fontért.

Sacha Baron Cohen egy testhezálló fehér bokszert adományoz, amire a „Pants for poverty” (Gatyák a szegénységért) feliratot írta, és akciósan, három aláírás egy áráért konstrukcióban megkapjuk rajta Ali G, Borat – a komikus két legismertebb figurája – és Sacha Baron Cohen aláírásait is. És mindezt jelenleg alig ötven fontért.