horoszkóp

Tom Jones nem kér több bugyit

2005.02.11. 16:21
A nők idős bálványa még mindig jól tartja magát, rajongói pedig évtizedek óta ugyanúgy fejezik ki imádatukat: koncertjei alatt bugyikat dobálnak fel a színpadra. A 64 éves énekes azonban most már úgy érzi, ideje véget vetni az évtizedes hagyománynak, mivel "most már elvesztette az egykori varázsát".

Tom "Nőkbálványa" Jones elismerte, hogy 40 évvel ezelőtt - első igazi sikere, az It's Not Unusual című szám idejétől kezdve - még nagyon is tetszett neki, hogy koncertjein női alsóneműkkel bombázták őt a sikítozó rajongók. "Annak idején ezt nagyon szexinek találtam: egy lány levette a rajta lévő bugyit, és azt dobta fel nekem a színpadra. Azelőtt senki ilyet nem mert volna megtenni; ez egyszerre volt merész és izgató. De később aztán vicc lett belőle."

Kiesik a hangulatból

Tom Jones
Tom Jones
A röpködő bugyik ugyanis most már zavarják az énekest abban, hogy az érzelmes, lassú számok alatt kellően átélt lelkiállapotba tudjon kerülni: "Egy ilyen meghitt hangulatú dalhoz az ember megpróbálja megteremteni a hangulatot, és akkor egyszer csak röpül egy bugyi valahonnan, és máris oda az egész. De hát az ember nem tudja előírni a közönségének, hogyan viselkedjenek." - panaszkodik az énekes, akiknek az évtizedek alatt már terhessé vált az imádatnak ez a kifejezési formája.

Komolytalanná vált

A fehérneműdobálós rajongókról az énekesnek amúgy is az a véleménye, hogy csak a feltűnést keresik: "Előrefutnak a színpadhoz, hogy "hahó, nálam van a bugyi" - így egyszerűen komolytalan az egész." A dolog kezdeti eredetiségéből az is sokat levont, hogy az alsóneműt dobálók nagy része nem a helyszínen szabadult meg ruhadarabjától, hanem előre a táskájába készítve hozta magával a bedobandót - ami még csak nem is használt volt, hanem direkt az alkalomra vásárolta. "Legalább az árcédulákat vágják le róla" - kommentálta akkor a trendet Jones "mert így az egésznek elvész a varázsa." A varázs most már olyannyira elveszett, hogy az énekes most már úgy érzi, ideje véget vetni a hagyománynak.