horoszkóp

Egymillió dollárt adott Sandra Bullock a cunami túlélőinek

2005.01.04. 13:13
Brit popsztárok lírai dalt írtak, amelynek eladásából származó bevétellel támogatja a cunami áldozatainak hozzátartozóit. Walesben nagyszabású segélykoncertet szerveznek, amelyre többek közt a U2-t próbálják megnyerni. Ezalatt Sandra Bullock privát akciót indított: egymillió dollárt adományozott a Vöröskeresztnek. Leonardo DiCaprio az Unicefen keresztül támogatja a thai gyerekeket.

A fájdalom sosem múlik el (Grief Never Grows Old) címmel egy kislemezt készít Sir Cliff Richard és Boy George. A popveteránok több neves angol zenészt kértek fel a közreműködésre.

Jótékonysági líra

Cliff Richard
Cliff Richard
A dal szerzője Mike Read, aki abban bízik, hogy szerzeménye listavezető lesz. A kislemez segítségével a csapat 2-3 millió font (700 millió - egymilliárd forint körüli) bevételt remél, amelynek teljes összegével az ázsiai szökőár áldozatainak családtagjait támogatják majd

A hírek szerint Cliff Richard és Boy George már felénekelte a szólamát, majd a háttérzenét is felvették. A többi énekes, Barry és Robin Gibb, a Bee Gees tagjai, Ronan Keating, Chris Rea és Jamie Cullum még készül a felvételre.

A lemez megvásárlásán kívül egy jótékonysági koncerten is részt vehetnek, akik segíteni szeretnék a másfél héttel ezelőtti természeti csapás túlélőit. A koncertet az 50 ezer néző befogadására alkalmas walesi Millennium Stadionban tartják majd január 22-én és 23-án.

Segélykoncert remélhetőleg sztárokkal

A fellépőkről a szervezők még nem árultak el semmit. Annyit közöltek csupán, hogy remélik, "A-kategóriás sztárokat" sikerül megnyerniük az ügy érdekében. Az IMDB információi szerint a szervezők mér tárgyalnak a U2, a Coldplay, a The Darkness, és a Franz Ferdinand menedzserével, hogy fellépésükkel segítsék az ázsiai katasztrófa utáni rendezést.

A cardiffi koncert szervezői abban bíznak, az eseményt nemzetközi érdeklődés kíséri majd. Paul Sergeant, a stadion igazgatója elmondta, majdnem lehetetlen ezt az eseményt megszervezni ilyen rövid határidőn belül. Különösen azért, mert az utóbbi időben sportesemények helyszíne volt a walesi aréna.

"Miután vége a koncertnek, a stadiont két napon belül újra át kell rendezi a sporteseményekre. Nyár előtt nem is lehet újabb koncertet rendezni itt" - mondta az igazgató.

Sandra Bullock ismét adományozott

Sandra Bullock
Sandra Bullock
Ennél is gyorsabb segítséget nyújt az áldozatok hozzátartozóinak Sandra Bullock. Hollywood egyik legkeresettebb színésznője a legbőkezűbb sztárrá lépett elő azzal, hogy bankszámlájáról 1 millió dollárt, vagyis mintegy 183 millió forintot utalt át a Vöröskeresztnek.

"Ez kritikus időszak. Őszinte nagyrabecsülésünket szeretnénk kifejezni Sandra Bullocknak, mert immár második alkalommal tesz tanúbizonyságot nagyvonalúságáról, és azért is, mert a globális humanitárius mozgalmunk mellé állt" - mondta a szervezet elnöke Marsha Evans, akit az Ananova idézett. A színésznő 2001-ben ugyanennyi pénzt folyósított a Vöröskereszten keresztül a szeptember 11-i terrortámadás áldozatai családjának megsegítésére.

Evans elmondta, Sandra Bullock jótékonyságával a szervezet életmentő akcióira is felhívta a figyelmet. Példáját minden bizonnyal mások is követik majd, és adományoznak.

DiCaprio a gyerekeket támogatja

Az ázsiai katasztrófa Leonardo DiCaprio pénztárcáját is megnyitotta, aki komoly összeggel támogatta az Unicefet. A színész néhány éve Phi Phi szigetén forgatta A part című filmjét. A szigetet teljesen elpusztította a szökőár, többezer turista és helybéli lelte halálát a hullámokban. DiCaprio ügynöke nem kívánta közölni az adományozott összeg nagyságát, mindössze annyit, hogy azzal a színész a thai gyerekeket kívánja segíteni.