Az angolok felháborodtak, amikor kiderült, hogy Károly herceg leendő feleségéből Erzsébet királynő halála után, Károly trónra jutásával automatikusan királyné lesz. Camilla Parker Bowles bejelentette: megelégszik a hitvesi címmel.

Károly herceg élettársa, Camilla Parker Bowles nem akar királynéi címet, amikor férjét királlyá koronázzák, írja a Times. Nagy-Britanniában közfelháborodást okozott a kormány hétfői bejelentése, mely szerint Parker Bowles asszony automatikusan királynévé válik Károly megkoronázásával. Ez csak abban az esetben nem történik így, ha Nagy-Britanniában és a brit korona alá tartozó más országokban is törvényt módosítanak.

Elvált házasodók

Camilla Parker Bowles bejelentette: nem kívánja felvenni a királynéi címet, és azt szeretné, ha Károly trónra jutása után a király hitvesének szólítanák. Károly herceg április nyolcadikán veszi el feleségül az 57 éves asszonyt, aki tíz éve vált el férjétől, Andrewtől. Károly herceg 1996-ban vált el Diana hercegnőtől, aki egy évvel később halálos autóbalesetet szenvedett. Károlynak és Camillának is két gyermeke van első házasságából.

Károly herceg élettársa és Parker Bowles

A tervezett házasság kapcsán további bonyodalmat jelent Camilla abbéli kívánsága, hogy Károly feleségeként a Cornwall hercegnője címet szeretné felvenni. A walesi herceg felesége ugyanis automatikusan Wales hercegnője lesz.

Titokban tartották

Egy vezető angol alkotmányjogász szerint az angol kormány hosszú ideig eltitkolta azt a tényt, hogy Camilla lesz a királyné. Stephen Cretney a Today tévéműsorban úgy fogalmazott: Camilla minden további nélkül felveheti a cornwalli hercegnő címet az esküvő, a királyi hitves címet pedig a koronázás után. Ezzel együtt jogilag mégis ő lesz a királyné.

Christopher Leslie, az alkotmányügyi miniszter a Timesnek elmondta: nem terveznek törvénymódosítást annak érdekében, hogy tisztázzák Parker Bowles asszony státusát.