horoszkóp

Kabrióban repesztenek a magyar hírességek

2007.06.25. 15:37
Új trend ütötte fel a fejét a magyar ismertségek körében. A feljelentők egyre gyakrabban számolnak be arról, hogy kabrióval közlekedő sztárokat láttak. Azt nem lehet tudni, hogy mi okozza az ilyen autók népszerűség-növekedését, de következzék egy kis összeállítás a híres magyar kabriósokból.

A jó idő és a nyár beköszöntével gombamód szaporodnak hazánkban a kabriózás élményeit élvező hírességek. Az Egyesült Államokban minden magára valamit is adó, címlapokon szereplő embernek komoly autóparkja van, amiben általában minden évszakhoz és időjárási körülményhez van megfelelő jármű. Nálunk azért más a helyzet, ezért is volt furcsa, hogy egyre gyakrabban és egyre több kabriózó celebritást jelentenek fel az olvasóink.

Szakmára való tekintet nélkül

Az észlelésekből kiderül, hogy a nyitott tetővel vezetést nem lehet az ismertségek halmazán belül megfeleltetni valamelyik csoportnak. Zenészek, mint Falusi Mariann vagy Varnus Xavér éppúgy kabrióban ülnek, mint Rogán Antal, vagy Schmuck Andor, akik ugye politikusok. De ne feledkezzünk el a tévés és rádiós műsorvezetőkről, Hajdú Péterről, Szily Nóráról, vagy Jakupcsek Gabrielláról sem, vagy éppen a celebvilág egészséges felét képviselő Rubint Rékáról.

Az érintett márkák

Kabrió
Az autózás hajnalán a kabrió volt a megszokott forma, a zárt autók csak később, a biztonsági előírások szogorításával terjedtek el. A kabrió szót olyan autókra használják, amiknek összehajtható vászon, vagy kemény tetejük van. Megkülönböztetjük még a targa és T-top tetejű autókat is, amiknek a tetejük nem összehajtható, hanem leemelhető, és így a csomagtartóban tárolható.

Ahogy a kabriózókat nem lehet társadalmilag besorolni, úgy a hírességek autóit is nehéz valamilyen szisztéma szerint rendszerezni. A kabriókról érdemes tudni, hogy napjainkban gyártott ilyen típusú autók a legtöbbször nőiesek, azoktól az esetektől eltekintve, amikor hipermacsók. Az észlelt celebek közül a legférfiasabb példánnyal - ha az autó mérete egyenes arányban áll a férfiassággal - Hajdú Péter rendelkezik, aki egy Mercedes SLK kabrióval járja az utakat. Utána közvetlenül a fitneszkirály felesége, Rubint Réka következik. Ő egy Audi A4 Cabriolet típusú autóban barnul. Mögöttük szorosan a sportossága miatt férfiassá váló Mazda MX-5 tulajdonos Varnus Xavér található. A férfi-női vonal határmezsgyéjén közlekedik Rogán Antal egy Mini Cooper S típusú autóval, aminek persze nyílik a teteje. A nők körében nagyon népszerű lehet a VW New Beetle mert Falusi Mariannt és Jakupcsek Gabriellát is ilyenben látták. A mostanában a legtöbbször kabriózáson kapott ismert ember Schmuck Andor pedig egy Smart Fortwo Cabrióban suhan át fővárosunk bármely pontján.

Az észlelések ideje

A kabriókról szóló feljelentők idén április végén kezdtek elszaporodni, amikor Varnus Xavér a már emltett Mazdával furikázott. Ezután szinte minden hétre jutott belőlük, sőt a múlt héten három ilyenről is beszámolót is kaptunk. Egy szemfüles olvasónk megírta még azt is, hogy Rogán Antal május elején még nem hajtogatta vissza a Mini tetejét.