Őrizetbe vették csütörtökön New York-i lakásában Naomi Campbell topmodellt, mert egy szenvedélyes szóváltás közben fejsérülést okozott alkalmazottjának - közölte a rendőrség.
A sztármanökent késő délután vezették el Park Avenue-i otthonából, miután az áldozatot kezelő kórház értesítette a rendőrséget. A szerencsétlenül járt alkalmazottról mindössze annyit lehet tudni, hogy 42 éves latin-amerikai nő, akinek vágott sebe van, amit az okozott, hogy egy közelebbről nem azonosított tárggyal nagy erővel fejbe verték.

A bántalmazással gyanúsított topmodell ellen büntetőjogi eljárás indult, és nyilvántartásba vették az ilyenkor szokásos ujjlenyomatvétellel és fényképkészítéssel - közölte a New York-i rendőrség szóvivője. Campbellt később bíróság elé vezetik, ahol ismertetik vele a vádat.

A 35 éves szupermodell az 1990-es években volt pályafutása csúcsán olyan sztármanökenek mellett, mint Linda Evangelista, Christy Turlington és Claudia Schiffer. Az utóbbi időkben már csak ritkán tűnik fel a kifutókon.