Kiszel Tünde a Candies végső fegyvere

2007.10.11. 16:18
A Candies menedzsmentje Kiszel Tündét hívta segítségül ahhoz, hogy kirángassa a lányokat az ismeretlenség homályából. A napokban készül el vadonatúj - szám szerint a második - klipjük, melyben a kis Donatella édesanyja is szerepel, így legalább egy ismert arc mindenképp feltűnik a képernyőn. A forgatáson jártunk.

Nem ez az első eset, hogy más farvizén kell evickélnie a Candiesnek, hiszen önálló koncertet fennállásuk alatt még nem sikerült összehozniuk. Jó hír viszont, hogy a lányoknak "van saját daluk is" - ezt a banda menedzsere, Kis Anikó árulta el a Velvetnek. A tagokat egyébként, ahogy manapság ez működik, nem az élet és a zenélés, hanem a Danubius Rádió kovácsolta össze annak idején. A kezdeti hurráoptimizmust azonban kisebbfajta türelmetlenség látszik felváltani, így most mindent bevetettek, amit csak lehet: itt az új - saját - dal sűrűn felhangzó, fülbemászó refrénnel, magvas gondolatokkal teletűzdelt szöveggel, melyhez témájában és hangulatában illő videoklip is készül.

Lehull a lepel az élet értelméről

További jó hír, hogy a Candies-től nem pusztán egy múló élményt kapunk, hanem a refrénből azt is megtudhatjuk végre, hogy mi az élet értelme: "Az élet csak arról szól, hogy van akinek mindene van, de semmit sem ér, ha boldogtalan." Ha valaki nem tudná első hallásra feldolgozni a mondanivalót, ne bánkódjon, egyetlen dal végighallgatása során tucatnyi esélye lesz még a megvilágosodásra.

Meglepő, újszerű történet

Kis Anikó, a Candies menedzsere röviden vázolta nekünk a történetet: "Kiszel Tünde , aki egy gazdag, nagyvilági nőt alakít, szerelmével - akit Katus Attila testesít meg - egy Cadillac-ben rója az utakat. Az autó lerobban egy autószerelő műhely előtt, ahol a lányok megjavítják az autót, és elcsábítják Tünde szerelmét. Ez azért sikerülhet, mert a fiú - bár mindene megvan - mégsem igazán boldog, hisz a pénz nem minden. Itt kettéválik majd álom és valóság, mivel mindegyik lány álmodozik arról, hogyan csábítja el a férfit. Végül az álom teljesül, és a lányok boldogan kihajtanak a szerelőműhelyből a fiúval." Kiszel Tündére így látszólag kedvezőtlen szerep hárul, hisz hoppon marad. Ha azonban jobban megvizsgáljuk a történetet, Kiszel örülhet, hisz a szerelméről kiderült, hogy pár csóró, kevéssé értelmes, ámde fiatal autószerelő fruska láttán - akik csak ahhoz értenek, hogy erotikusan forgassák a csavarkulcsot - gond nélkül otthagyja őt a semmi közepén.

Kiszel a Velvetnek elárulta: "A klipben Katus Attila - aki egyébként az edzőm is - lesz a szerelmem, a párom. Lesz egy szállodai jelenet is, egy ágyban ébredünk, és egy luxuskocsiban fogunk furikázni." A csapattal és zenéjével nem találkozott eddig - amivel valószínűleg - nincs egyedül az országban, de nagyon kedvesnek találta őket, miután a forgatáson jobban megismerkedett velük.

"A Candies-t nem ismertem eddig, azt tudom, hogy a Danubius tehetségkutató versenyén nyertek. Most kérdeztem meg, hogy milyen zenét játszanak, de nekem a szerzők neve - Szabó Z, Varga Ákos - elég garanciát jelentett, rögtön elvállaltam a felkérést. Annak is nagyon örültem, hogy Katus Attilával szerepelek, mert nagyon jóképű és szimpatikus férfinak tartom. Persze az én szívem már foglalt , de örök hűséget esküdtem, nem örök vakságot" - árulta el a Velvetnek Kiszel Tünde.

Medveczkyvel elszaladt a ló

Kis Anikó azt is elárulta, hogy eredetileg Medveczky Ilonát kérték fel a hoppon maradt gazdag nő szerepére, de Medveczky teljesíthetetlen feltételeket szabott: minden egyes lejátszott klip után jogdíjat kért volna. Végül nem is bánják, hogy így jött ki a lépés, mert szerinte Kiszel Tünde karaktere sokkal jobban illik a szerephez.

A víznyelő selyemfiú

A leghitelesebb karakter viszont kétségkívül Fábri György statiszta lesz, aki a forgatás elején furcsa szokásaival kápráztatta el a stáb néhány tagját: indokolatlan helyzetekben Ady verseket szaval, vagy másfél óra leforgása alatt négy liter vizet iszik meg, és narkolepsziás - vagy egyszerűen csak rém fáradt. Műanyagszékben ülve ugyanis pillanatok alatt képes mély álomba merülni, sőt a beszéd közben is le-leragad a szeme. Két ilyen periódus között azonban sikerült röviden vázolnia klipbéli szerepét: "Selyemfiút kell játszanom. Szigorú leszek, nem engedem el a lányokat." - majd meglepetésszerűen újabb rövid álomba merült.