Hazatérhet a Noir Desir énekese

2004.06.24. 16:27
Bertrand Cantat, a Noir Desir zenekar énekese tavaly júliusban egy verekedés során halálosan megsebesítette barátnőjét, Marie Trintignant-t. Mostanáig úgy tűnt, hogy nyolc évre szóló szabadságvesztését Litvániában kell letöltenie, egy jogi fordulatnak köszönhetően azonban elképzelhető, hogy visszatérhet Franciaországba.
Mint már korábban írtuk, a francia Noir Desir zenekar énekese, Bertrand Cantat tavaly júliusban egy vilniusi hotelszobában egy veszekedés során megölte barátnőjét, Marie Trintignant-t. A litván bíróság az énekest nyolc év szabadságvesztésre ítélte.

Végül senki sem fellebbezett

Cantat eredeti tervétől eltérően nem fellebbez az ítélet hossza ellen. A színésznő családtagjai - akik azért akartak fellebbezni, mert túl rövidnek találták a letöltendő időt - utóbb ugyancsak visszavonták keresetüket.

Ez a fordulat elhárította az akadályokat Cantat hazaszállítása elől, aki a büntetés maradék részét valószínűleg Franciaországban töltheti le. Trintignant gyilkossága és Cantat bírósági tárgyalása megdöbbentette a francia közvéleményt, mivel hazájukban mindketten ismert személynek számítanak, írja a BBC News.

Négy ütés

A tárgyalás alatt kiderült, hogy az énekes négyszer ütötte meg barátnőjét a verekedés során. Trintignant, aki egyébként Jean-Louis Trintignant, francia filmszínész lánya, kómába esett és öt nap múlva több idegsebészeti beavatkozás ellenére meghalt. Cantat barátnője halála után öngyilkosságot kísérelt meg, majd teljes megbánást mutatott. Beismerte, hogy ő okolható Trintignant haláláért és "tragikus balesetnek" nevezte a történteket. Nadine Trintignant, az áldozat édesanyja visszautasította Cantat magyarázatát és lányáról írt könyvében gyilkosnak nevezte az énekest.

Vállalja a felelősséget

Az AP hírügynökség értesülései szerint Trintignant asszony ügyvédje, Georges Kiejman szerdán úgy nyilatkozott, hogy az anya csak a büntetőeljárás érdekében fellebbezett.

Cantat ügyvédje, Olivier Metzner elmondta, az énekes "vállalni akarja a felelősséget" tetteiért.