Leonardo DiCaprio a Baywatch című sorozatban szeretett volna szerepelni, ám David Hasselhoff nem találta megfelelőnek a szerephez. Hasselhoff szerint Di Caprio neki köszönheti filmes karrierjét, ha ugyanis annak idején felveszi, még mindig piros gatyában rohangál a tengerparton.

Leonardo DiCapriót a Titanic tette naggyá, onnan ismertük meg mi is. Lehetett volna azonban ez másként is, az akkor még igen ifjú és pattanásos színészpalánta ugyanis eredetileg a Baywatch sorozatban akart szerepelni, ám végül nem felet meg, írja az Ananova.

Nem felelt meg

Leo vízimentő karrierjét közvetve David Hasselhoff akadályozta meg, hiszen saját tapasztalataira alapozva úgy gondolta, a sötét, sűrű mellszőrzet nagyobb sikert hozhat, mint a pattanásos arc. Így végül a meghallgatás után eltanácsolták Di Capriót, akinek így bele kellett törődnie, hogy nem fog hatalmas izmokkal, piros rövidnadrágban rohangálni a tengerparton. Sűrű szőrrel borított mellkasa azóta sincsen, anyagilag viszont mindenképpen jobban járt, hiszen már a Titanic-kal egy életre megalapozta anyagi biztonságát, és karrierjét.

Hasselhoff büszke döntésére

"Engem illet az a kétes érdem, hogy nem válogattam be Leonardo DiCapriót a Baywatch-ba" - nyilatkozta ironikusan Hasselhoff a Hello magazinnak. "Egy fiatal vízimentő szerepére jelentkezett, de végül nem őt választottuk. Emlékeztettem is erre most, a Golden Globe díjátadóján. Valószínűleg ez is hozzájárult, hogy nem sorozatokban játszik, hanem nagy filmszínész lett belőle." Leonardo Di Caprio most hétvégén vehette át a Golden Globe-díjat, miután őt választották a legjobb színésznek a Pilóta (The Aviator) című filmben nyújtott alakításáért. A szoborral a kezében nyilván megemésztette a Baywatch-os csalódást.

Nagyobb felhők tornyosulnak azonban magánélete felett, a színész barátnője, Giselle Bündchen ugyanis nem nézi jó szemmel, hogy DiCaprio évek óta halogatja az esküvőt. Ennek nemrégiben nyilvánosan is hangot adott, hangsúlyozta ugyanis a The Sun című angol lapnak, hogy a gyermekvállalás érdekében még karrierjét is feladná. Három gyermeket szeretne ugyanis, mégpedig hamarosan, de csakis Leonardo DiCapriótól. A modell egyébként egyszer már faképnél hagyta leendő gyermekei apját, nem bírta ugyanis elviselni kicsapongó életmódját. Tény, hogy a tavalyi év során a színészt leginkább bárokban és Bush-ellenes rendezvényeken látták.