Jim Carrey szex helyett meditál

2004.03.08. 14:00
Jim Carrey, a Minden6ó 42 éves sztárja el szeretne jutni a lét egy magasabb fokára, ezt pedig önmegtartóztatással kívánja elérni, így mostantól az evés és a szexuális együttlétek örömeiből is kevésbé fogja kivenni részét. Barátai szerint lassan szerzetesként viselkedik.
"Ez egyfajta áldozat. Arról szól, hogy lemondasz a dolgokról, amelyek akadályoznak abban, hogy valódi érzéseid legyenek. Érezni akarok, és a valódi érzésekhez folyamatosan fel kell adnom valamit. A taoizmus arra figyelmeztet, hogy ne pazarold el a szexuális esszenciádat, továbbá nem majszolhatsz egész nap süteményeket, mert elpazarolod az energiáidat. A mennyország az áldozatokról szól" - nyilatkozta Carrey a National Enquirer bulvárlapnak.

Mértékletes milliomos

A gumiarcú színész az utóbbi években alaposan tanulmányozta a taoizmust, és közel került a kínai filozófiához, amely szintén az egyszerűséget és a mértékletes életmódot hangsúlyozza. A visszafogottság és az önmegtartóztatás azonban nem akadályozza meg Carrey-t abban, hogy 25 millió dollárt kérjen egy fimért.

Szerzetesnek állt

Carrey barátai szerint az a baj, hogy az önelemző sztár most próbál rájönni, milyen ember is valójában, és mindehhez spirituális alapot akar teremteni. Az Enquirernek nyilatkozó egyik barátja szerint ugyanis Carrey minden figurát el tud játszani amit csak kívánnak tőle, de nincsen igazán saját arculata, saját lelke. Ráadásul Jim kétségbeesetten keresi a párját két válás után, de úgy gondolja nem találhatja meg a szellemi társát, amíg saját személyiségével nincs tisztában.

Úgy néz ki, a színész valóban komolyan veszi, amit prédikál, hiszen az utóbbi időben nem eszik gabona- és tejtermékeket, cukrot, valamint készételeket sem. Nem fogyaszt koffeint sem, és nem dohányzik, egyszóval böjtöl, és látszólag élvezi. Barátai szerint azonban kezdi túlzásba vinni, hiszen lassan házát is kiüríti, szépen lassan elajándékozza személyes tárgyait.

Carrey nemrégiben azt nyilatkozta a Playboy magazinnak, hogy úgy gondolja életének azok a legértékesebb percei, amikor hazamegy, olvasgat, imádkozik és meditál. Barátai kezdtek panaszkodni rá, hogy mostanában nem hívja őket, és nem jár sehova. "Állandóan otthon ül a malibui házának verandáján, mint Buddha, és az óceánt bámulja. Hamarosan teljesen olyan lesz, mint egy szerzetes."