horoszkóp

Durvul a McCartney házaspár válása

MTI
2006.08.09. 14:45
Sir Paul McCartney, a hajdani Beatles együttes zeneszerzője és szövegírója, valamint válófélben lévő felesége, Heather Mills McCartney ugyanazokat az ügyvédeket fogadta fel hamarosan kezdődő válóperéhez, akik Károly walesi herceg, brit trónörököst és Diana hercegnőt képviselték a 10 évvel ezelőtti váláskor - jelentette a brit média szerdán.

A 38 éves egykori fotómodell, Mills McCartney ügyvédje Anthony Julius lesz, aki Diana hercegnőt képviselte az 1996-os perben, amelyben végül 17 millió fontot (6,8 milliárd forint) ítéltek meg a néhai walesi hercegnőnek. A 64 éves McCartney ("Macca") viszont Fiona Shackleton ügyvédnőt választotta, aki Károly herceget képviselte a perben.

Akár 200 millió is mehet az asszonynak

Amikor "Majd ha 64 éves leszek" (When I'm 64) című híres dalát énekelte, McCartney bizonyára nem gondolt arra, hogy ebben az életkorban az egyetemes angol családjog-történet alighanem legdrágább bontóperének résztvevője lesz. Ő jóval gazdagabb, mint a walesi herceg, vagyonát 825 millió fontra (330 milliárd forint) becsülik. Londoni ügyvédek előzetes becslései szerint Heather ebből akár 200 milliót is zsebre rakhat, ha ügyes jogi képviselőt választ.

McCartney nyújtotta be a válókeresetet

A házaspár nem kötött vagyonjogi szerződést a 2002-ben tartott esküvő előtt. Minthogy nem sikerült megegyezniük, McCartney tíz napja bejelentette, hogy benyújtotta a hivatalos válókeresetet felesége ellen, aki súlyos családi botrányok után, mintegy három hónappal ezelőtt faképnél hagyta őt. Macca Heather "lehetetlen viselkedésének" indokával kérte a válás kimondását. Sajtójelentések szerint McCartney 30 millió fontot ajánlott fel feleségének. Ez 18 millióval kevesebb, mint amit az eddigi legdrágább angliai válóperben kifizettek.

Pornóképeskönyv

Lady McCartney esélyeit ronthatják azok a brit sajtót nemrég elözönlő, - Paul McCartney számára is - rendkívül kínos beszámolók, amelyek szerint az ex-Beatle felesége csaknem húsz éve egy pornográf képeskönyv főszereplője volt, és később luxusprostituáltként a nemzetközi pénzvilág számos illusztris tagját "szórakoztatta", alkalmanként több ezer fontért.

Heather és Paul McCartney

Heather a pornómodellkedést nemigen tagadta, bár igyekezett a Németországban 1988-ban kiadott képeskönyvet "oktatási segédeszközként" beállítani, a prostituált múltról szóló híreket azonban vehemensen cáfolta. Ez nem csupán anyagi szempontból érdeke: a kétéves közös kislány, Beatrice elhelyezéséért is harcol.

McCartney kicseréltette a zárakat

Hétfőn Lady McCartney nem tudott bejutni férje észak-londoni villájába, amikor láthatásra vitte Beatrice-t, mert - mint mondta -, a külső kapun zárat cseréltek. Paul nem volt otthon, és a biztonsági őrség nem tudott a látogatásról, ezért hívta a rendőrséget, amely kihallgatta az asszonyt. A jelenetről készült fotók megjelentek a bulvársajtóban. A McCartney-tábor szerint az ügy előre megrendezett volt, Heather így akart maga iránt részvétet kelteni. Paul azt is cáfolta, hogy a kapun kicseréltette volna a zárat.

És zárolta a bankszámlát

McCartney előző nap zárolta Heatherrel közös bankszámláját, azt állítva, hogy külön élő felesége "szemérmetlen", négy-ötjegyű összegeket emelt le arról sorozatosan. Az ex-Beatle attól tart, hogy neje ki akarja használni az alkalmat, mielőtt a válást kimondják.