horoszkóp

Cate Blanchett Scorsese lányára pályázik

2005.02.28. 17:16
Az ausztrál színésznő Oscar-díjátadós köszönőbeszédében gyakorlatilag megkérte fia számára rendezője, Martin Scorsese lányának kezét. A reménybeli vőlegény egyelőre még csak három éves.

Az ausztrál származású színésznő vasárnap éjjel nyerte el a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját Martin Scorsese Aviator című filmjében nyújtott alakításáért, ahol a háromszoros Oscar-díjas színésznőt, Katherine Hepburnt játszotta. Blanchettet 1999-ben az Elizabeth címszerepéért már jelölték a díjra, akkor azonban nem ő vihette haza a szobrot. Idén azonban mellé szegődött a szerencse, amit a színésznő egy kis babonával is próbált a maga oldalára állítani: egy pár olyan fehér selyemkesztyűt viselt a díjátadón, ami egykor Katherine Hepburné volt. Ez a ruhadarab szerencsésebb választásnak tűnik, mint Hepburn 1974-es estélyi toalettje, amikor a színésznő kertészkedéshez használt játszósruhában jelent meg az eseményen. A Hepburn-hagyaték kezelőjétől, Cynthia McFaddentől kapott kesztyű Blanchettnek a jelek szerint bevált.

Családtervezés

Az ilyenkor szokásos beszédekből természetesen nem lehet kihagyni a szokott köszönetnyilvánítási áradatot a kollégák és a családtagok felé, Blanchett viszont - ezeken túlesve - kevéssé megszokott módon zárta mondandóját: "De mindenekelőtt köszönöm Martin Scorsesének - remélem, egy nap a fiam az ön lányát veszi majd feleségül!"

Blanchett nagyobbik fia, Dashiell - akit a híres krimiíróról, Dashiell Hammettről kapta a nevét - jelenleg három éves, kisebbik gyermeke Roman pedig tíz hónapos. A színésznő és férje, Andrew Upton rendező-producer 2003-ban vásárolták házukat Brightonban, de most úgy döntöttek, eladják a 2 millió dollárt érő ingatlant, és visszaköltöznek Ausztráliába, hogy ott neveljék fel gyerekeiket, és "mert odahúz a szívünk".