Ősztől celebek fognak főműsoridőben könyörögni a nézőknek, hogy hadd mehessenek haza. Az RTL Klub egy kisebb csapatot deportál egy egzotikus szigetre, hogy kiderüljön mindenki számára, hogy viselik el egymást, és mit tudnak kezdeni a nomád életkörülményekkel. A csatorna "embertpróbáló feladatokat és rengeteg kihívást" ígér: Falusi Mariannak ezt a kígyók jelentik, Palik Lászlónak pedig a természet kiszámíthatatlansága.

A RTL Klub ősszel tűzi műsorára a Celeb vagyok, ments ki innen! című reality show-ját, melyben többek közt Palik Lászlónak és Falusi Mariannak kell túlélnie a Survirvor-be oltott Rettegés Fokát. Mégpedig úgy, hogy eközben még szimpatikusak is legyenek a nézőknek: ők döntik el majd ugyanis, kinek érhet véget a szopatás.

Rényi Ádám a csatorna kommunikációs igazgatója a Velvetnek elmondta, hogy az angol ITV tévécsatorna I'm A Celebrity, Get Me Out Of Here...! című eredetijéből (lásd keretesünket) készülő új műsorukban egy csapatnyi celebet elvisznek egy igen távoli egzotikus helyszínre, ahol majd maguknak kell gondoskodniuk mindenről. „Az élelmezésüket is nekik kell majd megoldaniuk, és olyan körülmények közt kell embert próbáló feladatokban helytállniuk, ami számukra nem csak szokatlan, de idegen is tőlük."

A műsor címe sem véletlen, hiszen a nézők fogják eldönteni, hogy melyik híresség szenvedett már eleget és mehet haza, és az első hernyóevős feladat után nyilván azonnal lesznek ilyenek. „Nyilván mindent meg fognak tenni azért, hogy hazajöhessenek" - véli Rényi Ádám, aki cáfolta, hogy ez a műsor fogja átvenni a Győzike show helyét. Az új műsor első turnusának két leigazolt játékosát, Falusi Mariannt és Palik Lászlót arról kérdeztük, hogy miért érezték úgy, hogy ez a meccs kihagyhatatlan.

A puding próbája az evés

"Szeretek részt venni húzós dolgokban" - mondta Falusi Mariann, aki bár még nem sok mindent tud az őszi élet-halál harcról, de bízik benne, hogy nem olyan feladatokat kell elvégezni, mint annak idején a Rettegés fokában. „Nem tudok semmit, teljesen furcsa, távoli dolog ez. Borzasztóan kíváncsi vagyok. Szeretem, ha kihívás elé állítanak. Inkább azt a részét fogom feladatnak tekinteni, hogy a többiekhez alkalmazkodjak, és magamért kiálljak. Remélem, hogy nem fognak hamar hazaküldeni."

Az énekesnő a Velvettől értesült róla, hogy csapatársa lesz Palik László is, aminek azért is örült, mert feltételezi, hogy a Dakaros autóversenyző jó partner lesz, és mivel hozzászokott már a szélsőséges életkörülményekhez, nem fog sokat nyavalyogni. Falusi állítása szerint egyébként ő semmitől nem fél, csak a kígyóktól. "Ha meglátok egyet, lemerevedek" - mondta. Palik László viszont azt emelte ki, hogy bár úgy érzi, neki már nem sok minden okozhat meglepetést, a természetet tiszteli, mert kiszámíthatatlan.

Logo, hogy szokjuk!

„A családom már hozzászokott az életmódom folytán, hogy több hetet a sivatagban töltök, úgyhogy elviselik, ha nem leszek otthon." Mikor arról kérdeztük Palikot, hogy mennyire van tisztában a műsor jellegével és annak kihívásaival, mondta, hogy tudja miről van szó, mert látta az eredeti verziót. Többek közt ezért se bocsátkozott találgatásokba azzal kapcsolatban, hogy mikor fogják hazaküldeni a nézők, és hogy fog kijönni egy tucatnyi celebbel. "A puding próbája az evés." A tervek szerint a műsor naponta fog jelentkezni és egy-egy csapat hetekig fog küzdeni, azért hogy szépen-lassan mindenki hazaszivároghasson.

Celeb vagyok, engedjenek el...!

Az I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here! (kb: Híresség vagyok, engedjenek el...!) című, hírességeket szerepeltető túlélő-realityshow-t 2002-ben indította el Angliában az ITV tévécsatorna, és olyan meglehetős sikernek bizonyult, hogy azóta német, francia, holland és amerikai változata is készült már. A műsor egy túlélőshowba oltott kiszavazós valóságshow, melynek résztvevői ráadásul hírességek, az első pár adás után pedig kiderült: a nézők egyenesen imádják, hogy az eddigi, hasonló show-kkal ellentétben nem hétköznapi embereket láthatnak a sok esetben szívatós - nem ritkán undorító - feladatok végrehajtása közben, hanem hírességeket, akik pedig a közhiedelem szerint csak partizáshoz, vásárolgatáshoz, fotókon pózoláshoz, esetleg még kábítószerezéshez értenek. A tévéshowban ezzel szemben kivettetnek a bevásárlóközpontokból és bárokból az elvadult természetbe - amit bár dzsungelnek emlegetnek, többnyire csak egy nagyvárosoktól távoleső, aránylag háborítatlan vidéki helyszín -, a nézők pedig sms-ben és telefonon szavazhatnak, kit szeretnének leginkább pókot enni látni, vagy bezavarni egy krokodilokkal teli medencébe.

A versenyzőket ez esetben nem igazán motiválja a pénz, legalábbis nem saját zsebükre dolgoznak: az adás indulásakor megállapodnak egy jótékonysági célban, melyre a csatorna majd pénzt adományoz, az adományozott összeg pedig a nézők felajánlásaitól és a celebritások által elvégzett feladatok pontszámaitól függ. A nézők persze nem csak a feladatokban résztvevő celebeket jelölhetik ki, hanem meg is kegyelmezhetnek annak, aki szerintük már eleget szopott, így az utolsó bennmaradó - tehát a legellenszenvesebb - versenyző "győzelme" csak idézőjelesen értelmezhető. A bevonuló játékosok a verseny ideje alatt fizetést is kapnak - melyek összegét a csatornák szigorúan bizalmasan kezelik -, ezzel kompenzálják számukra a játék alatt kieső jövedelmeiket.

A külföldi adások híresebb pillanatai: az angol adás második szériájában jött össze Jordan későbbi férjével, a zenei karrierjét ezzel a vetélkedővel (sikertelenül) újraéleszteni próbáló Peter Andréval, a hetedik szériában szerepelt volna Malcolm McLaren ex-Sex Pistols-menedzser, de még a show elindulása előtt kilépett, a harmadik szériában pedig az említett zenekar énekese, John Lyndon a régi szép időkhöz méltóan küldte el a picsába a nézőket élő adásban, mielőtt kiszavazták volna. Az első amerikai verziót 2003-ban az énekes-táncos Chris Judd, Jennifer Lopez exférje nyerte.