Mónika fenékre gyúr, Marsi Palik miatt fut

dns
2004.12.02. 09:37
Véletlen mintavétel alapján felmértük, hogyan őrzik alakjukat a híres magyar nők. Erdélyi Mónika fenékre és combra gyúr, Marsi Anikó Palik hatására fut, Várkonyi Andrea az izzasztó aerobikban hisz, Palotás Petra a tisztítókúrában, Pikali Gerda pedig a koffein jótékony hatásában. Sehol a lélekemelő thai chi, vagy a jóga vaníliás füstölővel.

"Van egy saját fitnesztermem, ahol a thai-bo edzés a legnépszerűbb manapság" - vág bele Erdélyi Mónika, az RTL Klub műsorvezetője - "a foglalkozásokra javarészt lányok járnak, és az edző szerint zsírégető és alakformáló hatása miatt kedvelik" - tette hozzá a Mónika Show vezetője. A thai-bo az aerob mozgások közt újdonság, ütésekre és rúgásokra épül.

Mónika fenékre erősít

Erdélyi Mónika
Cikkírónk igyekezett széles körben tájékozódni a klasszikus kardiofitnesztől a kallanetikáig a különféle tornatrendekben, mert azt várta, kifog egy-két tornasznob hírességet, aki meglepő edzésfajtákról számol majd be. Végül Erdélyi Mónika dobott be egyedül eddig kevésbé ismert kifejezést.

"Van egy ellipszistréner gépem, amelyik a kerékpározó, gyalogló és taposó mozgást ötvözi. Miközben tévét nézek, ezen edzek. Leginkább a fenék és comberősítő mozgásokat részesítem előnyben. Felsőtestre szinte sosem végzek gyakorlatokat. Nem szeretem" - mondta a délutáni talk show házigazdája.

Mónika kolléganője, Marsi Anikó is hasonló edzésfajtát választott: futógépen erősít.

Marsi Anikó futva ötletel

"Korábban röplabdáztam, de idő hiányában egyre nehezebb volt összehozni a csapatot. Később egy időre hanyagoltam a sportokat. Sokat köszönhetek viszont a szerelmemnek, Palik Lászlónak azért, hogy újra rendszeresen mozgok. Nem szeretnék tunya lenni mellette. Futok hetente ötször egy órát, és néhány hete egy erősítő edzéssorozatra is rá tudtam venni magam" - mondta az RTL Klub Fókusz című műsorának vezetője, aki nemcsak a kondíciója miatt hálás a futópadnak, hanem edzés közben jutnak eszébe a legkreatívabb ötletek is.

"Gyakran előfordul, hogy a gépen találom ki, hogyan építsem fel az interjúimat. A Fókusz Portré legutóbbi vendége például Szegő András újságíró volt. Futás közben agyaltam ki a leendő beszélgetés fordulatait." - mondta Marsi Anikó.

Várkonyi Andrea izzadás-fan

Várkonyi Andrea
"Amíg az időjárás engedi, egy parkban futok. Két hete még ki tudtam menni. A férjemet szoktam magammal vinni, aki egykor hosszútávfutó bajnok volt. Persze szó sincs arról, hogy bírnám a tempóját, így aztán lassít a kedvemért. Követem húsz-harminc percig" - mondta lapunknak az orvosból lett híradós, aki a kocogás mellett időnként aerobickozik.

"Több mozgásfajta létezik. Én ugrálni szeretek, így aztán a step aerobick az egyik kedvencem. Nagy előnye, hogy az óra végére leizzadok, így érzem, hogy sokat tettem a kondim érdekében. A másik előnye, hogy többen edzünk egyszerre, így szórakoztató is" - mondta Várkonyi Andrea, aki szintén nem említette a jógát, a thai chit, és más népszerű lelket is karbantartó mozgásformát, amelyet Bíró Ica után leginkább az ismert emberek passziójának tulajdonítanak.

Palotás Petra tisztítókúrája

Palotás Petra
"Gerincproblémáim miatt csak szimmetrikus sportokat végezhetek. A teniszt például el kellett felejtenem, de a mozgásról nem akartam lemondani" - folytatja a sort Palotás Petra, aki tavaly felfedezte, a síelés a kedvenc sportja - "Első alkalommal vettem ugyanis részt sítúrán, a kedvesem unszolására. Nagyon megszerettem"- mondta Petra. A tél azonban ideális esetben csak az év negyedét tölti ki. A maradék időről is faggattuk az RTL Klub Ötletházának műsorvezetőjét.

"Az úszás, a háterősítő kondi-gyakorlatok, és a korcsolyázás áll hozzám közel. Nem mondanám, hogy rendszeresen sportolok, amikor kedvem van hozzá, akkor összeszedem magam. Az egészséges életmód nevében nemsokára egy tisztítókúrán veszek majd részt vidéken. Egészen biztos, hogy fogyok pár kilót. Várom már" - tette hozzá a műsorvezető, aki ismét egy "nőcis regényt" ír. A könyv a jövő év tavaszán - a síszezon után - jelenik majd meg.

Pikali Gerda edzését a koffeinra építi

Pikali Gerda
A kényelmes megoldások híve Pikali Gerda a Madách Színház színésznője is, aki különös edzésprogramot fejlesztett ki.

"Reggelente legalább fél órára van szükségem ahhoz, hogy egyáltalán észhez térjek. Ébredés után felrakom a kávét, bekapcsolom a rádiót, a zenei szerkesztőkre bízom magam, és nekiállok tornázni. Erre a szertartásra akkor volt legnagyobb szükségem, amikor reggelente műsort vezettem" - mondta az egykori Lazac című műsor vezetője, akinek a színházi próbaidőszakban elég az a mozgás, amit a színpadon végez.

"A próbák fizikailag is kimerítenek, felérnek egy edzéssel. De a reggeli tornára azért is van szükségem, mert köztudott, hogy a koffein akkor hat csak, ha az ember mozgásban van. Nem hiszek az önsanyargatásban, csak akkor tölt fel a mozgás, ha jól esik" - mondta végezetül a színésznő.