horoszkóp

Paris Hilton kormányában még Mariah Carey is értelmet nyer

2008.10.13. 14:53
Ha Paris Hiltonból elnök lehet, hozzá hasonló szakmabeliek kellenek a kormányába is. Bruce Willis például többszörös világmegmentőként csakis védelmi miniszter lehet, a vesékbe látó dr. House-nak jutna az egészségügyi tárca, Jordan volna a megfelelően érvelő kormányszóvivő, és még Mariah Carey-ről is kiderülhet, hogy van értelme a létezésének.

Miután az amerikai republikánusok elnökjelöltje, John McCain üresfejű celebnek nevezte Paris Hiltont, ő visszavágásként - a róla kialakult szőke partibarbi-képhez szinte méltatlan szellemességet tanúsítva - maga is elnökválasztási kampányba kezdett. Az önironikus elemeket se nélkülöző hadjáratban a Fehér Ház rózsaszínre festése mellett Hilton valódi gondolatokat is próbál közölni az USA külpolitikájáról - talán ki kéne vonulni végre Irakból -, és az épp aktuális legaggasztóbb gazdasági kérdésről, az amerikai hitelválságról. Mivel legújabb kampányfilmjében valódi szakembertől, az Elnök emberei című tévésorozat Elnökétől, Martin Sheentől kér elnökségi szaktanácsokat, szeretnénk neki besegíteni azzal, hogy összeállítjuk neki az ilyen elvek alapján válogatott szakértői kormányt. Ő meg addig eldöntheti, mit vegyen fel a beiktatáshoz.

Britney Spears teste készen áll

Hilton ugyan azt mondja, Rihannát szeretné alelnökének, de szerintünk ezt nem gondolta át kellőképp. Hisz ha egyszer McCain is Britney Spearst nevezte meg mellette az üresfejű celeb másik prototípusaként, szerintünk szóba se jöhet más erre a pozícióra. Főleg, hogy Spears azóta minden kétséget kizáróan bizonyította, alkalmas a feladatra: új klipjében bemutatta lefogyasztott testét.


Chuck Norris, az élő fegyver

Az, hogy Chuck Norris celeb létére McCaint támogatja, csak alátámasztja a tényt, hogy nem az agyával lett híres. De erre egy Hilton-féle celebkormányban nem is volna szüksége: filmes munkássága kellő garancia arra, hogy minden körülmények közt képes az igazság - Az Igazság! - könyörtelen betartatására, ami jól jön az igazságügyi tárca élén. Az ő munkássága nyomán a bűnözés egyszerűen meg fog szűnni, hisz a tények is azt mondják, Norrissal még a gravitáció sem szállhat szembe: ő nem egyszerűen fekvőtámaszt csinál, hanem lenyomja a Földet.

Al Pacino, a családfő

A gazdasági tárca az egyik legfontosabb miniszteri pozíció, birtoklójától kiváló taktikai, szervezési és koordinációs képességeket várunk, amellett persze, hogy kiismerje magát a pénzügyi és banki manőverek terén. Mivel a közgazdasági tankönyvek szerint a legkisebb gazdasági egység a család, így egy, a fenti tulajdonságokkal bíró gyakorló családapa a lehető legjobb választásnak tűnik a gazdasági miniszter feladatára. Ha pedig ez a család egy kiterjedt, bonyolult, komoly szervezet is egyben, ahol a családfői pozícióval járó kötelezettségek hagyományként szállnak apáról fiúra, úgy Al Pacino Michael Corleone szerepében már bizonyította alkalmasságát.

Bruce Willis, aki félkézzel is

A katasztrófavédelemhez és védelmi ügyekhez kétségtelenül emberfeletti hősre van szükség, de nincs olyan, amit az amerikai moziipar ne tudna, emberfeletti hőst meg aztán tényleg nagyon. Mint azt már tucatszor láthattuk, Bruce Willisnek mindegy, hogy aszteroida vagy terrorista az ellenfél, ő mindenképp megmenti a világot. Mezítláb, szakadt atlétában, félkézzel, bármikor.


A rettenthetetlen Mel Gibson

A hadügyi tárcához szintén ilyen, rettenthetetlen, oroszlánszívű, karizmatikus szakértő szükséges, aki bármikor képes mozgósítani a mögötte felsorakozó tömegeket. Mel Gibsont láthattuk már hadvezérként, és bár a sminkjét kicsit túlzásnak érezzük, mindenképp mellette szól, hogy ha filmrendezőként a statiszták irányítása nem okoz neki problémát, akkor egy hadsereg is menni fog.


dr. House, őszinte és kőkemény

Az egészségügyi tárca vesékbe látó szakembert igényel. A tippünk olyasvalaki, aki minden rejtélyes nyavalyát egyetlen pillantással diagnosztizál, tévedés esetén jó politikushoz méltóan, pókerarccal dob be új tippeket, politikustól szokatlan módon viszont soha nem beszél mellé. Emellett már láttuk, milyen jól alkalmazza a celebek számára is ismerős realityshow eszközét, hogy a legmegfelelőbb szakértőket úgy gyűjtse maga köré, mint elnökasszonya a legjobb barátokat. Igaz, dr. House-ról köztudott, hogy az adminisztráció és a diplomáciai készség nem erős oldalai, viszont drogfüggése sem titok, így ezzel a későbbiekben nem lesz zsarolható.

Angelina Jolie és a gyűjtemény

Angelina Jolie-ra Barack Obama és John McCain is egyaránt számít támogatóként, hisz celebritási indexe önmagában is kiemelkedő a hollywoodi mezőnyben. Épp ezért evidens, hogy a Hilton-kormánynak kell megnyernie őt. Mivel istenanyai imidzse ráadásul nem is filmes tevékenységéből adódik - ez jelen esetben még állítólagos tehetsége ellenére is totálisan érdektelen -, hanem abból, hogy gyerekgyűjtési és jótékonysági nagyköveti tevékenységével a világ legutolsó háziasszonya is képben van, mindez a Hilton-kormány családügyi miniszteri székére predesztinálja.

Brad Pitt, az otthonteremtő

A Jolie-gyerekgyűjtemény apja, Brad Pitt lehetne a celebkormány Kennedy-formátumú államférfije: jóképű, ismertsége és népszerűsége Jolie nélkül is a csúcson, jótékonysági tevékenységként élen jár New Orleans újjápítésében, és mivel ez amúgy is érdekli - állítólag erősen rá van kattanva az építészetre - senki nem lehet nála alkalmasabb a területfejlesztési feladatok koordinálására.


Amy Winehouse szakértés közben

Ha rablóból lesz a legjobb pandúr, akkor az ifjúságvédelmi tárca mindenképp olyasvalakire vár, aki tudja, mitől kell megvédeni az ifjúságot. Nagyon esélyes volt erre a pozícióra Pete Doherty, aki nem csak a létező összes kábítószerrel kapcsolatban képben van, de balhéi folytán börtöntapasztalatokra is szert tett már. Mi azért mégis inkább Amy Winehouse-ra szavazunk, mert ilyen tapasztalatokban ő is a topon van, és mert reméljük, hogy a kormánytagoknak járó testőri védelem végre talán önmagától is meg tudja védeni.


Kiefer Sutherland, éjjel-nappal figyel

Ugyancsak duplán képben van Kiefer Sutherland, aki Jack Bauerként már átélhette a titkosszolgálat működésének mindkét oldalát, így tudhatja, milyen az, mikor a Szervezet által használt legkorszerűbb technika ellene fordul. Kellőképp hősies imidzsét az se tudja rombolni, hogy szintén elsőkézből tud beszámolni börtöntapasztalatokról, ráadásul ebben is csak Elnöknőjére hasonlíthatna. Védelmi miniszterként további előnye lehet, hogy sose alszik, akár 24/24-es időbeosztásban is képes üldözni a bűnt.


Mariah Carey a Biblia ismerője

A kulturális és oktatásügyi pozícióra szintén az innen szép nyerni-elv alapján kerestünk celebjelöltet, másként ugyanis nem nagyon találnánk. Ezért kaphatna esélyt végre Mariah Carey, akiről soha nem mertük elhinni, hogy annyira hülye, mint amennyire mégis az. Bár maga is bevallotta, hogy nem atomfizikus, amikor végül elárulta, hogy az egyetlen könyv, amit valaha olvasott, a Biblia, fellélegeztünk: hát akkor legalább tud olvasni!


John Travolta a kormánynál

A közlekedési és légügyi tárcáért szoros volt a verseny Keanu Reeves és John Travolta közt. Végül az döntött az utóbbi javára, hogy míg Reevest ugyan elszabadult buszokkal és hajókkal láttuk megküzdeni, addig Travolta pilótavizsgája révén magasan nyert: így akár vezetheti is az elnök különgépét.


Pamela Anderson, a csirkék barátja

Ennél jóval több jelöltünk volt a környezetvédelmi tárca vezetőjének pozíciójára: mivel minden valamirevaló celeb vetkőzött már PETA-plakáton, meg amúgy is trendi dolog a zöld irányvonal mellett kampányolni, itt ismét a celebkvalitásokat vettük figyelembe. Jelöltünk így Pamela Anderson, aki - mint a PETA-kampányok visszatérő testrésze és a csirkék hős védelmezője -, most készül ismét levetkőzni a Playboynak.


Jordan és érvei

Sokat töprengtünk a kormányszóvivő személyén, aki a fenti összeállítású szakértői kormány tevékenységét kellő hitelességgel tudja majd tolmácsolni a világnak. Valahogy mégse ugrott be olyan celeb, aki a szavak embereként képes volna kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Aztán rájöttünk, egy celebkormány szóvivőjének teljesen felesleges beszélni tudnia, hisz celebként léteznek más kommunikációs eszközök is. Katie Price-nak, alias Jordannek - aki mellméret/IQ-arány tekintetében Anglia méltó válasza Anna Nicole Smithre - van ilyen eszköze, mindjárt kettő is, és mást se látunk tőle, mint hogy a parfümtől a gyerekkönyvig bármit képes eladni velük. Szóval a kormányprogram is menni fog: mindig nagy visszhangot kapnak majd a sajtótájékoztatók, és legalább senki se fog emlékezni a konkrét ígéretekre.

Tehát így néz ki egy tökéletesen szórakoztató politikusi világválogatott, és mivel a magyar is köztudottan tehetséges nép, szerintünk ez nekünk is menne kicsiben. Hiszen már van kis magyar Paris Hiltonunk Kelemen Anna személyében, miért ne lehetne hasonlóképp zseniális, szakértői celebkormányunk is?! Tegyük mindenki számára élvezhetővé a politikát, találjuk ki, milyen volna az eszményi magyar politikusi válogatott: ötleteit küldje el ide , mi meg megkérdezzük őket, vállalják-e.

Paris Hilton és a tökéletes aparátus