horoszkóp

Elhalasztották Károly herceg esküvőjét

2005.04.04. 15:58
A trónörökös az eredeti tervek szerint április 8-án, Windsorban vette volna feleségül Camilla Parker Bowlest, de a pápa temetése miatt elhalasztották az esküvőjét.

Péntekről szombatra halasztották a brit trónörökös, Károly herceg és Camilla Parker Bowles esküvőjét. A hétfői londoni bejelentés szerint Károly herceg maga is jelen lesz a katolikus egyházfő temetésén a Vatikánban. II. János Pál temetését pénteken tartják a Vatikánban délelőtt tíz órakor. A katolikus egyházfőt a Szent Péter-bazilikában helyezik végső nyugalomra.

Jelen kell lennie

Klikk a képre!
A hagyományoknak megfelelően az olyan fontos személyiségek temetésén, mint a néhai pápa, a brit királyi család valamely magas rangú tagjának, leginkább magának a trónörökösnek, vagy apjának, Fülöp edinburgh-i hercegnek illik részt vennie. Ugyancsak szinte kötelező az anglikán világegyház első számú vallási méltóságának, Rowan Williamsnek, Canterbury érsekének a jelenléte II. János Pál temetésén. Az érsek az esküvői szertartás menetrendje szerint a polgári ceremónia után személyesen áldotta volna meg Windsorban, a Szent György kápolnában péntek délután Károly herceg és kedvese, Camilla Parker Bowles frigyét.

A katolikusok nem örülnének

A szombati dátum ugyan már nem esik egybe a pápa temetésének napjával, azonban a brit Sunday Timesnak név nélkül nyilatkozó vallásügyi szakértő azt mondta: a királynő katolikus alattvalói közül sokakban visszatetszést kelthet, ha Károly és Camilla a pápa halála után meghirdetett hivatalos gyászidőszakban kel egybe.

Nagy-Britanniában 5 millió katolikus él; ez az összlakosság mintegy 8 százaléka.