horoszkóp

Károly herceg nászútja is csúszhat

2005.04.07. 16:37
Károly herceg és Camilla Parker Bowles egy nappal elhalasztotta az esküvőjét, mert a walesi hercegnek részt kell vennie II. János Pál pápa temetésén. Ez után elképzelhető, hogy a nászutat is el kell halasztani, mert annak időpontja pedig Rainier monacói herceg temetésével esik egy időbe.

Az esküvő után lehet, hogy nászútját is kénytelen lesz elhalasztani Károly herceg, ha részt kell vennie a szerdán elhunyt Rainier monacói herceg temetésén. Európa legrégebbi monarchiájának nyolcvanegy éves korában elhunyt uralkodóját jövő héten kísérik utolsó útjára a Sun című napilap információi szerint.

Három temetés és egy esküvő

Károly herceg és Camilla Parker Bowles februárban bejelentette, esküvőjüket április 8-ra szervezi az udvar Windsorban. Azon a napon lesz azonban II. János Pál pápa temetése, amelyen a brit trónörökös képviseli a királyi családot. A walesi herceg az esküvői előkészületek miatt nem szeretett volna Rómába utazni, de Rowan Williams, Canterbury érseke - az anglikán egyház főméltósága, aki egyháza áldását adja majd Károly frigyére - nyomására ígéretet tett arra, hogy jelen lesz Vatikánban a Szent Péter-bazilikában.

A herceg és Camilla Parker Bowles - akit Károly 35 éve szeretne feleségül venni - ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy az eredeti időponthoz legközelebb eső napon legyen a lagzi, így egy nappal elhalasztották. II. Erzsébet ez után tiltakozott, mert Károly herceg nagymamáját három évvel ezelőtt ugyanezen a napon, április 9-én helyezték végső nyugalomra.

Fél évvel kellene halasztani

A The Sun bennfentes udvari forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a királynő nem egy nappal, hanem fél évvel szerette volna elhalasztani fia esküvőjét. Kérését néhány nappal ezelőtt közölte fiával, de Károly herceg ragaszkodott a másodszorra kitűzött időponthoz. Édesanyja pedig továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy a polgári szertartás alól kivonja magát.

Az angolok egy része vészjósló jelnek tartják, hogy az udvar I. Erzsébet temetésének évfordulójára szervezte át a ceremóniát. A közvélemény továbbra is megosztott abban a tekintetben, hogy elfogadja-e Camillát az udvarban. Károly herceg az elmúlt hetekben láthatóan feszültebb volt a szokásosnál. Néhány hete fiaival síelni utazott Svájcba, ahol "rohadt népségnek" nevezte az esküvője felől érdeklődő újságírókat. Azóta nem nyilatkozott a témáról és arról sem, hova tervezi az elhalasztott nászutat.