Cicciolina politikai érvet hoz mellének kibuggyanása ellen, és tudomást sem vesz a Janet Jackson mellügyével kapcsolatos analógiáról. Az olasz törvények alapján állítása szerint három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, miután pénteken "kikandikált jobb mellének gombja".
"Múlt pénteken megbeszéltem egy képviselő barátommal, hogy együtt ebédelünk a Parlamentben, mert elvittem neki az új képeskönyvemet, amely kronologikusan mutatja be az életemet. Kiültünk a Parlament elé, ahol az őrök is állnak, és éppen ott voltak az újságírók" - mesélte a múlt hét végi történéseket Staller Ilona a Velvetnek.

A Velvet összeesküvéselméletekre érzékeny újságírója azonnal szimatot kapott és megérdeklődte, hogy az újságírókat a Cicciolina néven elhíresült médiajelenség hívta-e a tett helyszínére. Azonban kiderült, hogy a jelen lévő fotósok és újságírók véletlenül lézengtek az olasz országház körül. "A Vanity Fair fotósa közölte, hogy szeretné megörökíteni az átadást, mi pedig beálltunk - közöttünk a könyvem - és pózoltunk" - folytatta Cicciolina.

A rendőrség érkezéséig észre sem vette, hogy kilóg a melle

A kínos jelenetben Staller társa Gian Carlo képviselő volt, aki Cicciolina szerint "nyolcvanéves, szuperintelligens férfi, nagyon jó barátságban vagyunk", ám a közeli viszony ellenére sem tudta, hogy melyik olasz párt képviselője.
"Jaj, hát nem jut eszembe, pedig nagyon régóta jóban vagyunk, többször volt is nálunk, ebédelt a gyerekemmel is" - fogalmazott.

"Akkor történhetett, amikor megigazítottam a hajamat, de nem is vettem észre. A gombbal együtt kikandikált a jobb cicim fele. Jöttek-mentek a miniszterek, képviselők, és valaki értesítette a rendőrséget. Amikor kijöttek, ők mondták, hogy kint volt a cicim. Be is vittek a rendőrkapitányságra, két és fél órán át bent voltam" - magyarázta Husika, olasz politikusnő a Velvetnek.

Ha politikailag korrekt lenne, a bal cicijét mutatta volna

A rendőrségen Cicciolina azt a felvilágosítást kapta, hogy szeméremsértés és a Parlament megsértése miatt eljárás indul ellene: "Mondta nekem a rendőrkapitány, hogy baj lesz ebből, és hívjak ügyvédet, mert három hónaptól három évig terjedő letöltendő büntetést is kaphatok. Azt is kérdezte a rendőrkapitány, hogy miért mutogatom megint a cicimet. Erre mondtam neki, ha direkt szerettem volna, hogy kikandikáljon, akkor a bal cicimet mutogatom, mert baloldali érzelmű vagyok politikailag"- tette hozzá.

Janet Jackson akciójával nem von párhuzamot

A Velvet újságírója tovább göngyölítette ötletét, mely szerint a mellmutogatás Janet Jackson akciójához hasonlóan egyszerű reklámfogás, amellyel könyvét szeretné népszerűsíteni, ám Cicciolina egyáltalán nem reagált a felvetésre.

"Igen, hallottam róla és nem értem miért lett feljelentve ezért a cicimutogatásért. Nem látom a problémát. Persze amikor azzal a kislánnyal csókolózott Madonna, abból nem volt feljelentés" - reagált Staller Ilona Janet Jackson és Justin Timberlake hírhedt megnyilvánulásával kapcsolatban, amikor is Timberlake lerántotta az énekesnő melltartóját, hogy kivillanjon annak napocskával ékesített mellbimbója. Cicciolina azonban a két eset hasonlóságával kapcsolatos kérdéseinket teljes egészében elengedte a füle mellett.