Csütörtök reggel 8 óra 11 perckor Zalatnay Sarolta elhagyta a Nagy Ignác utcai börtönt. A kapuban kutyái, Som Lajos és Delhusa Gjon várták. Som Lajos a szabadulás örömére elhozta Cininek a boldogság madarával díszített koszorúját. A Velvet helyszíni tudósítói szerint Cinit egy fehér Cadillac és testőrök várták. Az énekesnő lefogyott, arca kisimult, de lehet, hogy csak a sminktől. Cininek egy budapesti mélygarázsban nyoma veszett, csak az üres autó maradt utána. Valószínűleg elvitték az ufók.

5.45 Befut a pékség furgonja a reggeli kiflivel a Nagy Ignác utcába. Reggeli készül az elítélteknek.

6.00 Útépítő munkások gyülekeznek a Markó utca sarkán.
6.30. Sokasodnak a kamerák és a fényképezőgépek a Fővárosi Büntetésvégrehajtási Intézet épülete előtt.

6.40. A munkások a sajtót stírölik.
7.00 Ebédrevaló érkezik kartondobozokba csomagolva egy halkeres feliratú furgonnal.
7.02 Sötétkék mikrobusz parkol be a börtön ajtajába. Talán Cinire vár, de ő még sehol.

7.06 Főnökük dolgozni parancsolja az útépítő munkásokat.
7.33. Megjön a cukrászautó, képviselőfánkot és franciakrémest hoz, vélhetően a jól viselkedő raboknak. Cini még mindig sehol.

Vizslabánat

7.35 Tetszésnyilvánítás közepette betrappolnak Cini kutyái, pórázon rángatva ideiglenes pesztráikat, akik tiltakoznának a kamerák ellen, ha lenne szabad kezük.
- Nem vagyunk mi közszereplők!
De a kutyák igen.

Klikk!

A Marci névre hallgató vizsla mindekit megszagol és megugat, majd csak úgy magában csahol, szünet nélkül. Cinit követeli, egyelőre hiába.
7.40 Néni kíváncsiskodik: - Miért vannak itt? Várják a Zalatnayt? Most szabadul?

Som Lajos igét hirdet

7.54. Som Lajos józanul támolyog a börtönkapuhoz, egyik kezében reklámszatyorral, a másikban pórázzal, annak végén husky kutyájával. Mutatja, mit hozott: cserepes virágot, meg egy madárkát a szabadság koszorújával. Ha nem mondaná, halotti koszorúnak gondolnánk, amire kreatív kézművesek technokollal plüssverebet ragasztottak.

Som Lajos gyorsan igét hirdet: ő a szeretet híve, Cini pedig a gyermekkori jóbarátja, bár sosem volt bent Zalatnaynál beszélőn, mert véletlenül lefelejtették a VIP-listáról.
- Legyen végre Magyarországon igazság és ne gazság! - jelenti ki a rocker, majd egy ügyes csavarral 1982-es raboskodásáról kezd regélni a Zalatnayra váró egybegyűlteknek.

Arról a sötét időszakról, amikor nyolc másik emberrel láncra verve vitték a Gyorskocsi utcába. Épp ezért ha valaki, ő tudja, mit jelent a két év börtön. "Ilyenkor az emberben ég a bosszúvágy, de a Mindenható úgyis igazságot szolgáltat" - mondja Som Lajos, majd a Piramis koncertet kezdi promotálni, amelyen "Cini egy nótát biztosan elénekel, mért is ne".

A gorillák nem köszönnek

8.03 Három morcos gorilla vonul fel a Nagy Ignác utcában. Köszönés nélkül lecövekelnek a börtönkapuban.
8.05. Som Lajos újra múltbéli raboskodásáról mesél, a jelennel kapcsolatban pedig kijelenti, hogy ő már a szeretet, a tisztesség és a becsület híve. Itt menetrendszerűen újabb reklámot iktat közbe, miszerint nemsokára megjelenik a könyve A boldogság kék madara címmel.

8.10. Vajszínű Cadillac gördül csöndesen a börtön elé, hátul Delhusa Gijon-nal.

Cini megnémult

8.11. Nyílik a börtön kapuja, felbukkan a vigyorgó Zalatnay Sarolta, majd el is tűnik a gorillák gyűrűjében. Láthatóan magánkívül van: a boldogságtól észre sem veszi a sajtót, vagy csak a több tízmilliós exkluzív tévészerződés miatt néz mindenkit levegőnek és felejt el köszönni a rá váró kisebb csoportosulás résztvevőinek. Ezt már sosem fogjuk megtudni, Cini ugyanis nem szól egy szót sem.

Kutyái is hiába várják a fülvakargatást, dögönyözést, Zalatnay Sarolta inkább a Cadillachez siet és Johnny nyakába borul. Az ajtók záródnak, és a fehér autó elhajt a börtönből szabadult énekesnővel. Őszintén aggódunk, hogy a korán reggel Nagykovácsiból idecaplató Som Lajos vajon át tudta-e adni gyermekkori barátjának a koszorút a szabadság plüssverebével.

Zalatnay a dugóban örül

8.14 A Velvet paparazzi stábja a Cadillac után hajt. Utol is érjük a Vígszínháznál, Cini dugóba került, hehe. Melléjük furakszunk, Cini eufóriában vigyorog a világra és stábunkra a lehúzott ablakon keresztül, majd elhúz a zöldnél.

8. 30. A Cadillac mögött a Tv2 terepjárója araszol.

8.40 A Széna térnél jobbra fordulunk. Ciniék a Mammutba tartanak, behajtanak a mélygarázsba. A tévés autó utunkat állja, percekig szarakodnak a parkolójeggyel, valószínűleg nem véletlenül.

Lost

8.45 Mire mi is átvergődünk a sorompón a Cadillacnek híre-hamva. Előtte a TV2-ős opertőr még kamerával dokumentálja a Velvet paparazzijainak felsülését, és csak azután enged be a garázsba.

Odalent rövid bolyongás után megtaláljuk a Cadillacet, töküresen. Zalatnay Saroltának és Delhusa Gjonnak nyoma veszett a Mammutban. Vagy ufók rabolták el őket, vagy egy másik autóval, egy másik kijáraton át távoztak, ahogyan az akciófilmekben szokás.