horoszkóp

Megmentheti Zalatnayt az elhunyt grófnő vagyona

2007.06.02. 11:58
Az énekesnő és lánya lehetnek az örökösei a tavasszal elhunyt Szirmay Eszter grófnő millióinak. Persze csak ha előkerül a végrendelet, mert az egyelőre nincs meg.

Műtárgyait a Nemzeti Múzeumra, több tízmillió forintos vagyonát pedig Zalatnayi Saroltára és 17 éves lányára, Nikire hagyta a március 15-én elhunyt Szirmay Eszter grófnő, az énekesnő lányának keresztanyja - legalábbis rokonai szerint. Bár a hivatalos végrendelet még nem került elő, a Blikknek a grófnő rokona, Kőházy Galkó Zsuzsanna elmondta, Szirmay nagyon szerette Nikit, és gyakran hangoztatta, hogy nem feledkezik meg róla végrendeletében. Amikor Cininek börtönbe kellett vonulnia, Szirmay magához is vette volna a kislányt, ebben végül rossz egészségi állapota megakadályozta. Mivel a grófnő külön élő férje, Robert Halmi lemondott a rá eső vagyonrészről, különköltözése után pedig négyszázezer dollárt adott nejének, így a pénz, a belsőbárándi kastély és a vagyontárgyak - ékszerek, bundák és több autó - a Nemzeti Múzeumra hagyott műtárgyak és festmények kivételével mind Zalatnay lányára várhatnak.

Hiányzó végrendelet, gyanús körülmények

Az örökösödési sztori azért várhatóan nem lesz teljesen sima ügy: Cini és a grófnő közt a börtönidőszak alatt megszakadt a kapcsolat, és szabadulása után sem találkoztak. A végrendeletet egyelőre senki nem látta, a grófnőt utolsó időszakában gondozó román család pedig állítólag senkit nem engedett a közelébe, olyannyira, hogy Kőházy például azt sem tudja, miben halt meg egyáltalán gazdag rokona.