Zalatnay Sarolta szabadulása óta perből perbe keveredik, most egy korábbi barátja követel tőle 12 millió forintot. Az énekesnő azt állítja, messze nem tartozik ennyi pénzzel, és szívesen adna egy nagy-nagy koncertet, aminek a bevételéből fizetne.

Zalatnay Cini a TV2 reggeli műsorában mesélt a legújabb peres ügyről, ami a nyakába szakadt. Egy korábbi üzletfele és barátja 12,5 millió forintot kér számon rajta. A műsorban megszólalt az énekesnő ügyvédje, Stiller Magdolna Cini ügyvédje is, aki részletezte, hogy alakulhatott ki több milliós különbség a tartozás összegéről a kölcsönt adó Zsóka és Cini között.

Innen ennyi, arról annyi

Az ügyvédnő elmondása szerint az eset még 2003-ban történt, amikor Zalatnay kölcsönkért néhány millió forintot barátjától, és fedezetnek azt a tízmilliót ajánlotta fel, amit a róla készülő filmért kapott volna. 2006 nyaráig egyáltalán nem esett szó arról, hogy a pénzt mikor kell visszaadni, de a hitelező, aki szerint az összeg a megállapodások értelmében 12,5 millió forint ekkor gondolt egyet és büntető feljelentést tett.

Zalatnay ügyvédjének számítása szerint a kérdéses összeg viszont kamatostul 4,4 millió forint, ami azért jóval kevesebb, mint a korábban említett 12 millió. Stiller szerint abból adódik a félreértés, hogy a hitelező a fedezetül felajánlott 10 millió forint + áfát követeli, míg Cini a megkapott összeget szeretné visszaadni természetesen kamatostul.

Lassan fejét veszti

Zalatnay először próbált ködösíteni: „Nem én vagyok személyesen, soha nem én voltam. Ezek mind vállalkozások voltak, és az önként jelentkezők ugyanúgy csődbe mentek velem együtt, mert az egész vállalkozás csődbe ment”. Később viszont sikerült a tárgyra térni, és a kölcsönt ugyan elismerte, hiszen ezt papírok is igazolják, de a 12 milliót határozottan tagadta: „Soha nem kaptam ennyi pénzt, és soha nem tudnék ennyit visszaadni”.

Az énekesnő a kölcsönök visszatérítésére hagyományos és alternatív módszereket is bevet. Örül, hogy most annyit énekelhet, amennyit csak tud, így folyamatosan pénzhez jut, és szép lassan törleszteni tudja adósságait. Emellett a róla szóló film is elkészül majd, és bízik Angliában is, ahol most újra kiadták néhány régebbi lemezét.

Az alternatív megoldások közül említette, hogy esetleg segélykoncertet szervezne a hitelezői számára. A hagyományos segélykoncertekhez hasonlóan a bevételeket a kiválasztott célcsoport – jelen esetben a hitelezők – javára fordítanák, ezzel kiegyenlítve a hiányzó számlákat.