Az énekesnő új, Dicsőség és árnyék című könyvének sajtóbemutatóját tartotta pénteken délelőtt az Articsókában. A könyvbemutató kifejezés jelen esetben merész túlzásnak tűnhet, mivel a könyvön egyelőre nincs mit bemutatni: nem jelent meg.
Zalatnay Sarolta és kiadója úgy tervezte, hogy csak a másodfokú bírósági tárgyalás után dobják piacra az énekesnő legújabb, Dicsfény és árnyék című könyvét. Az írói babérokra is törő énekesnő által összeállított, eddigi könyveihez hasonlóan szintén önéletrajzi témájú mű az elmúlt négy év eseményeit és botrányait dolgozza fel, megszólaltat olyan személyeket, akik valamilyen módon érdekeltek voltak a perben, és szó esik az énekesnő sokat bírált amerikai és ausztráliai útjairól és fellépéseiről is.

"A könyv nem botránykönyvnek készült, és nem is önsajnáltatásnak szántam" - fogalmazott az énekesnő - "sokkal inkább az életem érzelmi vonatkozásairól szól, és arról, hogyan kellett csalódnom sokakban, akiket barátomnak hittem, és kik azok, akik végig mellettem álltak."

A sztárkodás nem véd a rák ellen

Az ellene folyó eljárás háttérinformációi mellett Zalatnay nyíltan beszél rákbetegsége ellen folytatott küzdelméről is. "Hiába sztárkodtam, a betegség nem válogat" - összegezte tapasztalatait az énekesnő, aki azért is vállalta fel, hogy megírja történetét, mert ezzel akarta tisztázni magát a bulvárlapok pletykái és rosszindulatú álhírei alól. "Két dolgot kell védenem: a becsületemet, amit egy téves döntésem miatt támadnak, és a gyerekemet, akinek újságok címlapján kellett látnia olyan főcímeket, hogy az anyja halálos beteg" - fogalmazta meg írói krédóját Cini, aki művészneve ellenére sem tévesztendő össze Karinthyval.

Bukás helyett árnyék

A sajtótájékoztatón a Budapest-Print igazgatója, Baráz Miklós elmondta: őket is meglepte a tárgyalás elnapolása, de mivel a meghívókat ekkorra már kiküldték, úgy döntöttek, nem halasztják el az eseményt. A rendelkezésre álló idő szűkösségére való hivatkozás kicsit gyengének tűnik, lévén a két esemény közt több mint egy hét telt el, de marketingfogásként nem utolsó húzás így beharangozni egy majd csak szeptemberben megjelenő könyvet, hisz így óhatatlanul felmerül a gondolat: vajon milyen információk lehetnek a benne, amik csak a bírósági tárgyalás után kerülhetnek napvilágra? Erre természetesen a sajtótájékoztatón sem derült fény, de a kiadó igazgatója azt még elárulta: a könyv eredeti címe Dicsőség és bukás lett volna, ezt azonban az énekesnő érthető kérésére Dicsfény és árnyékra módosították.