Karácsonykor céges ajándékokkal, év végén pedig citrommal jutalmazzuk azokat, akikkel munkánk révén egész éven át napi kapcsolatban állunk. Esetünkben kik mások is lehetnének ők, mint Celebfalva lakói, HCDB adatbázisunk tíz legjobbja (Marsi-Palik egy egységként). Ha Schobert Norbi észjárásából indulunk ki (magyar = irigy), citromdíjat kapni voltaképp az egyik legpatinásabb honi elismerés.

Kié lesz az év citromdíja?

Karácsonykor céges ajándékokkal, év végén pedig citrommal jutalmazzuk azokat, akikkel munkánk révén egész éven át napi kapcsolatban állunk. Esetünkben kik mások is lehetnének ők, mint Celebfalva lakói, HCDB adatbázisunk tíz legjobbja (Marsi-Palik egy egységként). Ha Schobert Norbi észjárásából indulunk ki (magyar = irigy), citromdíjat kapni voltaképp az egyik legpatinásabb honi elismerés.

Kinek van a legnagyobb arca? Kinél volt idén a legnagyobb szerepzavar? Ki az, akit legszívesebben Grönland jéghegyei közé űzne? Szavazzon! A világban az év abszolút győztese Britney lett, lássuk, itthon kinek néznék citromba harapó arcát boldog kárörömmel. (Tudjuk, listánk nem teljes, szerkesztőségünk önkényes választása ez a tíz név, ezért kérjük kíméljenek meg minket a például Galambos Dorina vagy Sebeők János hiányát nehezményező levelekkel.)

Csisztu Zsuzsa

Csisztu Zsuzsa az athéni olimpián már megtette sajtótörténeti bejelentését, idén nem is történt vele semmi különös azon kívül, hogy kirúgták a tévétől, ezért gyorsan férjhez ment és teherbe esett. Most egy arckrémet reklámoz, amit még a terhességéről szóló újságcikkbe is képes ügyesen beleszőni. Jelenleg egy ország izgul azon, gyermeke vajon szülőföldjén fogja-e majd meglátni a napvilágot vagy valahol egészen máshol.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Fehér Anettka

Anettka emberfeletti képességekkel van megáldva (háromszoros beszédtempó, 9G-s terhelés kibírása, polihisztorság), mégsem ismeri el a magyar nép. Ezen az sem segít, hogy már évek óta tesz úgy, mintha az élet egy nagy vidámpark lenne, amiben egyszerre ülne a hullámvasúton, a centrifugában és a körhintán. Eddig gyakorlatilag mindennel szerepelt a hírekben (vetkőzés, boksz, pártalapítás, médiaiskola etc.), legutóbb repülősök és csillagászok rosszallását váltotta ki a vadászrepüléssé szelídült űrugrása körül fenntartott folytonos titkolódzásával - ami immáron kommunikációtechnikai védjegyévé vált. A legfrissebb hír, hogy Nógrád megye jószolgálati nagykövetté nyilvánította.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Gáspár Győző

Győzike több tekintetben megegyezik Anettkával: ő is Nógrád megye jószolgálati nagykövete lett, nevének végén neki is kicsinyítő képző van és olyan, mintha az ő élete is történések örök sorozatából állna (Buksi elveszik - Buksi megkerül - Buksi belepisil a kocsiba - Buksi eltávozik közülünk). Erre persze rásegít, hogy be van kamerázva a háza, ahol Ozzy Osborne-hoz hasonlóan igyekszik hétről-hétre hülyét csinálni magából és családjából. Pedig Győzikének nem is lenne rossz sora: büszkén kéne viselnie tájszólását, gyomorgyűrűjét és énektudását, plusz még egy kicsit több higgadtság és igazmondás, és akkor talán szomorú sem lenne annyira.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Kiszel Tünde

A nagy Kiszel-titok az, hogy az a Tünde, akit mi ismerünk, tulajdonképpen egy tréfás klón, akit az igazi Kiszel Tünde eszelt ki önmaga szórakoztatására. Ő most egy párhuzamos dimenzióban ül és kuncogva szemléli földi megtestesülésének vég nélküli börleszkjét. Kiszel Tünde (akit mi ismerünk) ugyanabból az akolból (Szív Tv) indult, mint Anettka, és ha utóbbi idén végre nem repült volna föl a kozmikus sötétségbe, már-már a fejére nőtt volna. Kiszel Tünde és közeli hozzátartozói valamint erotikus vonzereje korunk bonyolult, nehezen definiálható jelenségei közé tartoznak.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Kondor Csaba

Kondor Csaba a tökéletes szerepzavar fiatalkorú megtestesülése, aki felváltva képzeli magát országos hírű újságírónak és fontos közéleti személyiségnek. Újságírói munkásságának főtengelye, hogy minden sajtóeseményeken közös fotót készíttet egy nála híresebb emberrel (itt épp Milos Forman nejével). Az ő Tündéjével is fotós tapasztalatainak köszönhetően jött össze: Kiszel Tünde épp GinaLollobrigidát üldözte, amikor beleszeretett, mivel Kondor segített neki egy közös fotó létrejöttében. Innentől kezdve Tünde toyboy-jaként pózolta végig a bulvárlapokat, kedvesen bájgúnárosra púderezett, az Operaház fantomjának maszkjára emlékeztető arccal. Most hogy szakítottak, Csaba a nehézsorsú író köpönyegébe burkolózva tényfeltáró könyvet ír az egykor volt románcról.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Marsi-Palik

A Marsi - Palik sztárpárról így, az ünnepek környékén a szent család jut eszünkbe. Életük példaértékű, nyitott könyv előttünk, igaz, az idei év második félévére kicsit halványodott az őket övező rivaldafény, miután július 5-én végre megszületett közös tevékenységük manifesztuma, Vilmos. Azóta az asszony értelemszerűen kicsit kevesebbet szerepel a nyilvánosság előtt. És bár népbüntető szempontból 2005-ben erősebb évet zártak (melynek csúcspontja októberi esküvőjük volt), az idei listáról sem hiányozhatnak.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Medveczky Ilona

Medveczky Ilona nevét (Medveczky Thurn und Taxis Ilona Mária) régóta ismerte a világ, de csak azóta tudunk olyanokat, hogy például mikor született (1941.) vagy hogy hévízi nyaralása alatt törpetuját vásárolt a kertjébe, amióta a Szombat esti láz zsűrijében ül az ifjúkori Später Erzsébetet idéző ellazult pózban. Ha nagyra tart olyan eszméket, mint mélységes tisztelet, fegyelem és emberi tartás legmagasabb foka, valamint ha kedveli az olyan archaikus fogalmakat, mint tupírhaj, elszántság, díva, hercegné és púder, semmiképp se szavazzon a citromra.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Schobert Norbert

Schobert Norbertnek köszönhetjük, hogy valahogy csak átvészeltük a nyári uborkaszezont, egy nyílt levélben (szerinte nem nyílt volt, csak őszinte) ugyanis kivételesen szép szavakban tárulkozott fel. Munkásságát nem is tudjuk ebben a pár sorban összefoglalni, ezért csak címszavakat említünk: update, nép -majd celebfogyasztás, diatetika, ételfutár, életmódrenszer étterem, kivillanó Norbi-rúd ésatöbbi ésatöbbi. Norbi a legfrissebb hírek szerint a 148. leggazdagabb magyar és most/egy héttel ezelőtt Rióban pihente ki ezt a fáradságos évet, de többet nem is mondhatunk. Sokan írnak nekünk ugyanis olyan leveleket, melyekben azt sugallják, Norbert bort iszik és vizet prédikál, de miután még tényeken alapuló cikksorozatunkon is maximálisan megsértődött, ezeket a híreket inkább megtartjuk magunknak.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Stohl András

Stohl András egy hatalmas kérdőjel. Na nem az idei évét meghatározó kokainbotránya miatt, ott ugyanis nincsenek nagy talányok (fogyasztott, tagadja, miközben állítják, hogy fogyasztott). A nagy talány az, hogy mikor szakít már haknimesteri karrierjével, (valóságshow-k, Szombat esti láz) és tér vissza a színészethez. Talányos az is, hogy miért tesz nyilvánosan ilyen nonpíszi megjegyzéseket, hogy a nők fejében vákuum van. Ha már nem bírja elnézni Buci műsorvezetői tevékenységét, haraptassa citromba.

 
 

1
 
 

2
 
 

3
 
 

4
 
 

5

Véleményüket, észrevételeiket ide írják meg!