horoszkóp

Claudia Schiffer az afrikai szegénység ellen kampányol

2004.11.10. 12:46
Bár a szupermodell bármelyik nap szülhet, mindenórás terhesként is kötelességének érzi, hogy részt vegyen az afrikai szegénység elleni harcban. Mindezt egy fehér csuklószorítóval felvértezve teszi, és az angol sztárok közül egyre többen követik a példáját.
Claudia Schiffer azt reméli, hogy egy fehér csuklópánttal divatforradalmat kreál, és így segítheti az afrikai éhezőket. A 34 éves, második gyermekét váró szupermodell kedden este találkozott Gordon Brown kancellárral, és ekkor mutatta be azt a karkötőt, amelyet a harmadik világ adósságcsökkentéséért folytatott kampányban résztvevők jelzik szolidaritásukat. A karszalagot az angol popszcéna legnagyobb nevei is viselni fogják, amikor - a kampány első lépéseként - vasárnap közösen újra felveszik majd a Band Aid Do They Know It's Christmas című számát, amelyet Bob Geldolf annak idején az 1985-ös Live Aid koncertsorozatra írt.

Személyes érintettség

Bár Schiffer már mindenórás terhes, mégis úgy érezte, kötelessége időt szakítania arra, hogy képviselőket szerezzen a MakePovertyHistory elnevezésű mozgalom számára. A modell anyaként különösen érintettnek érzi magát, mivel: "Afrika egyes részein még most is minden ötödik nő belehal a gyerekszülésbe; öt gyerek közül pedig mindössze négy éri meg az ötödik születésnapját. Ha ez a kampány eredményes lesz, legalább tettünk valamit végre ezek ellen a rettenetes statisztikai adatok ellen. Anyaként mindenkit arra kérek: támogassa ezt a kampányt!"

Tony Blair is célpont

A szolidaritást kifejező fehér csuklószorítók eredetileg az afrikai szegénység elleni küzdelem szimbólumai voltak, de a hírességek közt most már - a nemes cél kifejezése mellett - szinte divatjelenséggé is vált ezek viselése. Az angol médiahírességek közül Lenny Henry komikus, a Big Brother-nyertes Davina McCall, Dawn French színésznő és a Comic Relief filmgyártó cég alapítója és forgatókönyvírója, Richard Curtis is csatlakoztak a mozgalomhoz. Schiffer az ő társaságukban találkozott a kancellárral, és azt szeretnék elérni, hogy jövőre Tony Blair miniszterelnök is kiemelt kérdésként kezelje az afrikai szegénység elleni harcot.