A színésznő és az egykori elnök egyaránt bőszen tagadja a Vanity Fair júliusi számában megjelent sztorit, ami szerint Clinton egy időben "gyakran beugrott" hozzá. A látogatás persze még nem szex - ahogy Monica Lewinsy óta tudjuk, az orális szex sem az.

Bill Clinton 2004-es szívműtéte után egy időben "gyakran látogatta" Gina Gershon színésznőt - állítja a politikus volt asszisztenseinek információi alapján a Vanity Fair. A színésznő sajtósa azonnal cáfol: "Nem igaz, hogy viszonyuk volt", Clinton pedig aljas csúszómászónak nevezi az újságírót, ami még csak annyira se szellemes, mint régi, "az orális szex nem szex" poénja.

A lap júliusi számában Todd S. Purdum kimerítően részletezi a volt amerikai elnöknek neje kampányában betöltött szerepét, elnöksége utáni pályafutását, köz- és magánéleti történéseit, szakmai pályafutását és üzleti manővereit. A cikkben foglalt, kényes kérdéseket firtató állítások közt szinte elenyésző jelentőségű az, hogy Purdum az elnökből lett üzletember volt alkalmazottaira hivatkozva azt állítja, Clinton stábjának az elmúlt években is komoly harcába került a nőügyeiről szóló pletykák eltitkolása.

Izgalmas üzleti utak

Az üzletemberként a mai napig rendkívül aktív - és emiatt sokat utazgató - volt elnök sűrű üzleti útjai során gyakran megfordult nőtársaságban: egy időben gyakran vacsorázgatott a kétszeresen elvált Belinda Stronachhal (aki egy autóalkatrész-kereskedelemben utazó családi vállalatbirodalom örökösnője), később többször látták egy chappaquai mixernővel, egy alkalommal pedig Steve Bing milliárdos és "egy elbűvölő kísérő" társaságában szúrták ki egy New York-i épület liftjében, mely esetről egy volt asszisztense úgy fogalmazott az újságírónak: "Fogalmam sincs, mit csináltak ott a fickók, de az tuti, hogy semmi jót".

Purdum szerint - aki azt állítja, hogy információit Clinton közel 50 volt és jelenlegi közvetlen munkatársától szerezte - mindezek a történetek komoly fejfájást okoztak a politikus stábjának, akiknek nem volt egyszerű elérni, hogy ezek a sztorik ne jussanak el az újságok címlapjára. "Clinton nyilvánvalóan egy rakás nővel találkozgatott az útjai közben" - fogalmazott egyikük.

Mindenki tagad

A cikk arra is célozgat, hogy Clinton 2004-es szívműtétje utáni időszakban rendszeresen tett kitérőt üzleti útjai egy-egy állomása közt Kaliforniába, ahol Gina Gershont "látogatta". A színésznő sajtósa, Mara Buxbaum a cikkre válaszul azonnal közleményben cáfolta, hogy Gershonnak viszonya lett volna Clintonnal: "Todd Purdum célzásai hazugságok, ez pedig újságírói felelőtlenség. Követeljük, hogy távolítsák el ügyfelem nevét a cikkből". Mara Buxbaum teljes levele a TMZ oldalán pdf formátumban olvasható.

Mint Gershon ügyvédje a Fox Newsnak ezt kiegészítette: "Az igazság Mr. Purdum cikkével szemben az, hogy Ms. Gershon mindössze három alkalommal találkozott Clinton elnökkel, és akkor is csak úgy, hogy legalább egy tucat - más esetekben akár több száz - emberrel együtt egy helységben tartózkodott vele".

Clinton is reagált a gyanúsítgatásokra, válaszában Purdumot "aljas csúszómászónak" és "szemétládának" titulálta, amiért azt sugallja, hogy megcsalta volna nejét, Hillary Clintont. A volt elnök - még regnálása idején - egyszer már bizonyítottan megtette ezt, amikor 1998-ban bebizonyosodott, hogy viszonyt folytatott a Fehér Ház egyik gyakornokával, Monica Lewinskyval. Bár akkor eleinte bőszen állította: "Nem szexeltem azzal a nővel", a vizsgálat bebizonyította a vád igazságát. Az amerikai elnök akkor azzal védekezett, hogy ő úgy értette, az orális szex nem számít szexnek.

A Vanity Fair azonban kiáll Purdum mellett, hangsúlyozva: az újságíró Clinton 1992-es elnöki kampányától kezdve, 16 éven át tudósított a politikus pályafutásáról, információit ez idő alatt szerezte Clinton volt és jelenlegi alkalmazottaitól. Azt is állítják, hogy a cikkben tényként felsorolt állításokra nem kaptak hivatalos cáfolatot Clinton sajtóirodájától, azt pedig nem állították, hogy a politikus viszonyt is folytatott volna bármelyik említett hölggyel, akivel találkozgatott, mindössze "munkatársainak aggodalmait tolmácsolták".

A közvetve szintén érintetté vált Hillary Clinton kampányszóvivője is megszólalt az ügyben, ám a cikkre való reagálás helyett csak a Bill Clinton által használt szavak miatt kért bocsánatot a közvéleménytől. Jay Carson hétfőn Clinton elnézéskérését tolmácsolta, aki "nyilvánvalóan és érthetően felzaklatott idegállapotban volt emiatt a felháborítóan igazságtalan újságcikk miatt, mindazonáltal a nyelvezet, amit használt, nem volt helyénvaló. Most már azt kívánja, bárcsak ne tette volna".