Pénteken délután egy szabálytalanul közlekedő autó elcsapta a színészt és a barátnőjét. Bár Clooneyt és utasát azonnal kórházba szállították, kiderült, hogy nem sérültek meg komolyabban, mindketten törést szenvedtek.

A baleset New Yorkban történt, egy, a Hudson folyó felett áthaladó szűk úton délután fél négykor. "A motorral közlekedő George Clooney felgyorsított, hogy jobb oldalról megelőzze az előtte haladó, éppen kanyarodáshoz készülő Mazdát" - írta le az estet a weehawkeni rendőrség egyik munkatársa, Sean Kelly őrmester. A manőver sajnos nem sikerült, a két jármű ugyanis összeütközött - adta hírül a Yahoo! News.

Jobbra vagy balra?

Egyelőre nem tudni, hogy a kocsi sofőrje, akinek kilétét homály fedi, jelezte-e a kanyarodási szándékát, a nyomozás ugyanis még mindig folyik. "Mindenki a másikra mutogat. Egy biztos, hogy Weehawkenben, vagy bárhol máshol Jerseyben, nem lehet jobbra fordulni" - tette hozzá Kelly. Úgy tűnik, hogy a rendőrséggel ellentétben a színész szóvivője pontosan tudja, mi történt. "Az autó balra indexelt, George pedig jobbra húzodott. A sofőr azonban úgy döntött, hogy mégis jobbra fordul és elkapta George-ot" - nyilatkozta Stan Rosenfield.

Megúszták

Mivel a színész és aktuális csaja, Sarah Larson is viselt sisakot, így viszonylag könnyen megúszták a ütközést. A baleset után a Palisades Egészségügyi Központban látták el sérüléseiket. "Nincs komolyabb baja, jól van. Eltört az egyik bordája. Ez bizony nagyon fájdalmas sérülés és sok időbe telik, amire meggyógyul" - számolt be Clooney állapotáról a szóvivője. Larsonnak a lába tört el.

Hogyan tovább?

Clooney éppen New Yorkban forgatja a Burn After Reading című filmet legjobb barátjával, Brad Pittel és John Malkovich-csal. Rosenfield szerint a baleset a fájdalmas és hosszas lábadozás ellenére nem befolyásolja a forgatás menetét.