Courtney Love-ot bűnösnek találták

2004.10.21. 20:15
A manhattani bíróság kártérítés fizetésére kötelezte a Hole énekesnőjét, amiért egy koncerten mikrofonállvánnyal fejbeverte az egyik rajongóját.

Fizethet

Kikészülés
Az ítélet szerint Love-nak ki kell fizetnie a pórul járt rajongó - Gregory Burgett - orvosi kezelési költségeit, azaz 2336 dollárt (majdnem fél millió forint). Burgettnek három kapoccsal kellett összevarrni a fejét az ütleg után. Miután Love beismerte, hogy tényleg leütötte a rajongót, a március óta folyó ügyet le is zárták.

A New York Times helyszíni tudósítója szerint a botrányoktól hangos ügynek csendes volt a lezárása. Igaz, ez csak a kezdet, mert a Hole énekesnőjének még van elég lezáratlan ügye a bíróságon. Az elvonókúrára kényszerített rocksztárnak azt is meg kellett ígérnie, hogy az elkövetkező évben megpróbálja majd nem megsérteni a törvényt. Ha ezt megszegi, azonnal leültethetik majd tizenöt napra.

De miből?

Nem elég, hogy fájdalomcsillapítók illegális birtoklása és a testi sértés miatt perelik, Courtney Love-nál teljes az anyagi csőd is. Meggyűlt a baja az adóhatósággal, egy ingatlanirodával és egy utazási irodával is, amik pert indítottak ellene tartozásai miatt. Az adóhivatal rossz néven vette, hogy Love 2002. január óta nem fizette be az alkalmazottai TB-járulékát, ami 38 ezer dollárra (több mint 7 és fél millió forintra) rúg. Egy manhattani ingatlan-karbantartó cég azért perli őt, amiért lakásának közösköltség-tartozása már meghaladta a 25 ezer dollárt (közel 5 millió forint).

Love-ot még májusban ítélték el, amiért előző év októberében alaposan bekokainozott állapotban betörte ex-barátja Los Angeles-i otthonának ablakait, majd ellenállt a rendőrök letartóztatási erőfeszítéseinek. Ebben az ügyben várhatóan október 27-én fog a bíróság elé járulni.