horoszkóp

Hajléktalanná válhat Courtney Love

2005.02.07. 14:24
Courtney Love nem tudja kifizetni azoknak a pereknek a költségét, amelyek tavaly óta folynak ellene. Tartozik emellett az adóhivatalnak és egy utazási irodának is. A legfrissebb hírek szerint elárverezik a házát. Az énekesnő azonban bízik abban, hogy az új lemeze kihúzza majd a gödörből. Csakhogy az még el sem készült.

Courtney Love hamarosan kénytelen lesz megválni Kurt Cobain egykori családi házától, hogy fedezni tudja az ellene folyó perek költségét. A Hole zenekar egykori énekesnőjének ugyanis már csak néhány napja van hátra fizetés határidejéig.

60 millióval tartozik, kirabolták, stb

Egy WMC nevű lakás és jelzáloghitelezéssel foglalkozó intézet munkatársa ezért felkereste Kurt Cobain özvegyét. A nő a családi vagyonból vette 1997-ben azt a házat, amelyet minden bizonnyal elárvereznek majd. Az Music TV beszámolója szerint ugyanis Love összesen 318 ezer dolláros, vagyis kis híján 60 millió forintos tartozást halmozott fel.

Courtney Love sokáig azzal halogatta a fizetést, hogy 40 millió dollárt (körülbelül 7 és félmilliárd forintot) elloptak tőle. Erről még tavaly tavasszal beszélt a Blender magazinnak. Azóta két peres eljárásban is részt kellett vennie.

Egyfelől fájdalomcsillapítók illegális birtoklása, másfelől testi sértés miatt indult ellene eljárás. Történt mindez az után, hogy 18 hónapos drogelvonó kúrára utalták az énekesnőt, mert két éve dühöngve zúzta be ex-barátja lakásának ablakait. A garázdasági ügyei mellett az adóhatósággal is meggyűlt a baja. 2002. január óta ugyanis nem fizette be az alkalmazottai TB-járulékát. Összesen 38 ezer dollárral, vagyis több mint 7 és fél millió forinttal tartozik.

Majd az új lemez

Mindezek mellett a Los Angeles-i New Act Travel utazási iroda is pert indított ellene, miután nem éppen úgy intézte ott az ügyeit, mint akit érdekelt, hogy csődben van. Love repülőjegyet foglaltatott, szállást intéztetett egy elegáns hotelben, és megegyezett az irodával, hogy a költségeket utólag hitelkártyával fizeti ki. Természetesen nem tette meg.

A Gigwise nevű portál információi szerint Courtney Love teljesen kilátástalannak látja a helyzetét, de reménykedik abban, hogy új albuma bevételéből törleszti majd az adósságai egy részét. Bár az utóbbi időben nem foglalkozott a zenéjével.

"Gitárt sem vettem a kezembe azóta, hogy a fejemre zúdult a sok probléma. Nemrég volt egy jósálomom, amelyik arra ösztökélt, hogy folytassam a zenélést" - mondta az énekesnő, aki készülő albumáról szívesebben beszélt. Úgy tervezi, hogy a legújabb album "elbeszélő jellegű" lesz, és az előzőekhez képest a "hangzásvilága akusztikusabb".