horoszkóp

Nem kellett a braziloknak Naomi Campbell vére

2008.04.16. 12:17
A szupermodell vért adott volna Rio de Janeiróban, hogy segítsen a trópusi náthalázban szenvedőkön. Viszont a helyszínen felvilágosították, hogy a brazil szabályok szerint két hónappal ezelőtti műtéte miatt ez nem lehetséges.

Feburári nőgyógyászati műtéte miatt nem adhatott vért Rio de Janeiróban Naomi Campbell, aki talán két héttel ezelőtti ámokfutásáról akarta elterelni a figyelmet a karitatív akcióval: az országban terjedő trópusi náthalázban szenvedő betegeken kívánt segíteni. Viszont mielőtt elutazott Brazíliába, elfelejtett tájékozódni az ottani szabályokról, így csak a helyszínen szembesült azzal, pár hónappal ezelőtti műtéte miatt nem adhat vért.

A brazil szabályok szerint nem adhatnak vért azok, akik a véradást megelőző hat hónapban valamilyen műtéten estek át, mondta az AFP-nek a Campbellt visszautasító HemoRio klinika orvosa.

Pózolni azért szabad volt

Még visszatér

"Sajnos nem adhattam vért Rio de Janeiróban, de biztos visszatérek egyszer" - mondta a modell, akinek méhéből februárból távolítottak el egy cisztát.

Rio De Janieróban az év eleje óta puszítít a dengi-láznak is nevezett trópusi náthaláz, eddig 75 ezer ember fertőzödött meg és legalább nyolcvanhárma elhunytak. A brit szupermodell, aki legutóbb a riói karnevál idején járt az országban, elmondta, Londonban értesült a járványról és azonnal elhatározta, megpróbál segíteni.