Colin Farrell élvezte a heroint

2004.10.22. 12:52
Az ír színészről eddig is voltak olyan pletykák, amelyek szerint vadabb éveiben sokféle drogot kipróbált. Most viszont elárulta: a marihuána és extasy mellett a heroint is kipróbálta, és nagyon klassznak tartotta.
A csak Hollywood rosszfiújaként emlegetett Colin Farrell elismerte, hogy régebben használt heroint, és meglehetősen tetszett neki az élmény. A 28 éves színész már régebben is beszélt politoxikomán múltjáról, állítása szerint tulajdonképp mindent kipróbált, azt azonban mindig vehemensen tagadta, hogy a heroin is ezek közt lett volna. A GQ magazinnak adott interjújában most viszont ezt is bevallotta: "Párszor kipróbáltam a heroint is, de nem szoktam rá, mert tudtam, hogy hová vezetne ez az út. Mindenesetre akkor eléggé jónak találtam."

Farrell azt is elismerte, hogy 15 évesen szívott először marihuanát, egy évvel később pedig már az extasyt is kipróbálta.

Tisztaság, egészség

A színész lába alól 1993-ban csúszott ki a talaj, ekkortájt évekig egy másodrangú színitársulatban játszott, és - állítása szerint - bármilyen szereplést elvállalt, hogy meglegyen a napi drogadagja. Egy pszichiáter kezelésének hatására azonban sikerült megszabadulnia függőségeitől, és ma már teljesen tisztának vallja magát.

A drogellenes szervezetek támadják

A zűrös múltú ír színész drog- és nőügyei kapcsán sokat szerepelt a médiában, de mióta kisfia, James egy éve megszületett, igyekszik visszavenni a tempóból. E legutóbbi nyilatkozatai azonban ismét vihart kavartak körülötte, főleg a drogellenes szervezetek vették támadás alá. Peter Stoker, a Nemzeti Drogmegelőzési Szövetség munkatársa felháborodva nyilatkozott a The Sun-nak: "Farrellnek nem szabadna a heroinos múltjával hencegnie, mert gondolhatna arra, hogy filmszínészként ő szerepmodellt jelent gyerekeknek. Ha úgy gondolja, hogy drogozni jó dolog, akkor menjen el egy Névtelen Drogosok gyűlésre, és nézzen körül alaposan. Az ott a nyers valóság."