Sztárok és hasonmások a VIVA-díjkiosztón

2004.06.11. 11:52
Madonna és Britney csókolózott a Vasúttörténeti Parkban, Dannii Minogue gömböt csúsztatott néhány huligán kezébe, Csepregi Éva tetovált karú rocknagyiként bulizott a színpadon, Friderikusz Sándor meg közben mindent kikért magának. Csütörtökön negyedszer rendezték meg a VIVA COMET-díjkiosztót, amit Balázs is vezetett volna, de a műsorvezető kimerült, ezért nem tudott részt venni a ceremónián.
"Nézd ott a izé, na tudod" - sikítozta egy tinédzser barátnője fülébe, majd gyorsan odarohantak a Való Világ ex-háziasszonyához, Nócihoz és mosolyogva autogramot kértek. Császár Elődről viszont lemaradtak, mert a zenész barátnője kíséretében besietett az épületbe. A Velvet riportere celebrityszámlálásba kezdett a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol a sínek mentén fedezte fel Friderikusz Sándort, Pandorát, Barátok köztéket.

Heringek, távkapcsolat

Tekintse meg képeinket!
A VIP-részleg leginkább egy konzervdobozhoz hasonlított, ahol a celebritik olajos heringként rakódtak egymásra. A napernyők alatt a hőmérséklet a plusz negyven fokot is elérte, ezért a Velvet Tényfeltárója hátra sietett, maga mögött hagyva a fehér ernyőket, ahol végre levegőhöz jutott. A sötétben, egy asztalnál álldogálva fedezte fel a Való Világ 3 egyik szereplőjét, Ágicát és a játék döntősét, Leót, aki épp heves mozdulatok kíséretében magyarázott villabeli barátnőjének. Néhány perccel később a Velvet is csatlakozott hozzájuk.

"Éljük az életünket külön-külön. Ismerkedünk" - nyilatkozta Ágica, amikor reménytelennek tűnő kapcsolatukról kérdeztük őket. Kettejük viszonyáról ennél többet nem sikerült megtudnunk, Ágica viszont elárulta, hamarosan elhagyja a fővárost. "Visszamegyek Miskolcra, ahol megint dolgozni fogok. Leo Budapesten marad, úgyhogy úgy néz ki, hogy vagy kétszáz kilométer fog elválasztani minket egymástól" - mondta Ágica. "Nekem ott van az egész életem; ott élnek a barátaim, ott van a családom, ezért akarok visszamenni. Meg egyébként sem nagyon szeretem Budapestet" - tette hozzá.

Leo viszont szereti. Annyira, hogy itt akar dolgozni, sőt arra is gondolt már, hogy itt írja majd meg élete első könyvét is. A fiatalember szerint ugyanis az emberek sok hasznos dolgot tudnának meg, ha papírra vetné gondolatait. "Rengeteg olyan dolog van, amit le szeretnék írni, és szeretném, ha az emberek tanulnának belőle. Úgy érzem, lenne is a könyvre kereslet" - mondta a Velvet újságírójának, aki ezen a ponton elnézést kért, és berohant a terembe, mert úgy hallotta, Britney és Madonna csókolózni fog a Vasúttörténeti Parkban.

Leszbicsók, életre kelt pletykák

A színpadon a VIVA Poparazzi című műsorában leadott sztárpletykák elevenedtek meg. Az álBritney, álMadonna, és álChristina is egymásnak esett a közönség előtt, Britney Madonna ölébe ugrott, majd véget nem érő csókolózásba kezdtek. Justin Timberlake és Janet Jackson is fellépett, de a cici-projekt nem valósult meg. Nem a csalódottság, hanem a rendkívül magas hőmérséklet ekkor ismét arra késztette a Velvet újságíróját, hogy elhagyja a helyszínt, és inkább elvegyül a celebek között.

Emlékek, Friderikusz

Klikk a képre!
Hírességek helyett azonban egykori kozmetikusába botlott, akiről kiderült, hogy három hónapja a Back II Black együttesből ismert Bársony Bálint barátnője, és ma elkísérte kedvesét. A Velvet riportere később személyesen gratulált a zenésznek a remek kapcsolathoz, és dicséretben részesítette, amiért a fiatalember - sok zenésztársával ellentétben - nyíltan vállalja kapcsolatát a barátnőjével. "Szerintem az a zenész, aki nem vállalja be a barátnőjét, és nem hozza el az ilyen bulikra, nem is szereti igazán" - tudtuk meg Bálinttól. Ekkor pillantottuk meg a United frontemberét, Pély Barnabást, aki egyedül érkezett a bulira.

Odakint Friderikusz Sándor kisebb összeütközésbe került az Index rettenthetetlen fotósával, aki lencsevégre akarta kapni a médiajelenséget, ám Friderikusznak ez nagyon nem tetszett, és többször is felszólította őt, lépjen ki az aurájából. "Majd én eldöntöm, mikor engedem, hogy fotózzanak" - mondta, majd folytatta a beszélgetést az őt körülvevőkkel.

Nem messze tőlük álldogált Pandora, Balázs Pali, O.J. Sámson, Ákos és Lala a Kozmixból, a Sugarloaf, Nóci és István Dániel.

Dráma, Lilu

Az est egyik házigazdája, Sebestyén Balázs nem jelent meg az eseményen. A háziasszonynak, Lilunak ezért egyedül kellett megbirkóznia a feladattal. Balázs a hírek szerint kimerült, ezért otthon maradt, hogy kipihenhesse magát. A műsorvezető a rendezvény alatt háromszor öltözött át, S. Hegyi Lucia kifejezetten erre az alkalomra készített ruhakölteményeibe. Úgy hírlik, Lilura az est végéig testőrök vigyáztak, ugyanis az ékszerei állítólag több, mint félmillió forintot értek.

Himnusz, tetkó

A gálán az öt COMET-díj jelölt fel is lépett. Király Linda láttán néhány srác diszkréten fújolni kezdett, egyikük ezután bevallotta a többieknek, kívánatosnak találja az énekesnőt. "Én nem dugnék olyannal, aki nem ismeri a magyar Himnuszt" - dorgálta meg egyik barátja. Fellépett a Hooligans kampányfőnöke, Csepregi Éva, aki a vállára festette az együttes nevét, és pártfogoltjaival adott elő egy dalt. "Köszönöm a Hooligansnek, hogy közelebb kerülhettem hozzájuk" - hálálkodott az énekesnő, később Csipa, a zenekar énekese örömében a tömegbe vetette magát, és onnan énekelte a ráadás dalt, a Királylányt.

And the winner is

Az öt jelölt közül - Nox, Tankcsapda, Király Linda, Unique, Hooligans - végül a Hooligans került ki győztesen. A VIVA COMET gömböt az ausztrál származású énekesnő, Dannii Minogue csúsztatta a kezükbe. Dannii egyébként a közönség üdvrivalgása közepette fel is lépett a gálán. A műsor végén megjegyezte, hogy nagyon jól érezte magát, és a rendezvény megállta volna a helyét a világ bármely pontján. A világsztár másodszor járt Budapesten, és bízik benne, hogy most készülő albumát is bemutathatja majd nálunk. Az after partyn Dannii Lengyel Attila, a VIVA programigazgatójának társaságában bulizott, akivel két évvel ezelőtt két éjszakát mulatott át egy pesti szórakozóhelyen.

A Velvet újságírója a sörös pultnál összefutott a Hooligans tagjaival, akik még mindig nagyon meg voltak lepődve, mert állításuk szerint egyáltalán nem számítottak a díjra. "Azt hittük, hogy a NOX kapja majd, hiszen a Dalnokok Ligájában is lenyomtak minket, amiből úgy tűnt, hogy sokkal nagyobb rajongótáboruk van, mint nekünk" - szerénykedett az együttes gitárosa, Tibi, aki majdnem közelebbről is megismerkedett Kylie húgával. "Dannii beszélt nekem valamit, de nem tudták lefordítani" - számolt be a nagy találkozásról, majd elsietett, mert órák óta sürgős dolga volt, és még nem sikerült elintéznie.

A Comet-díj
A COMET díjat a német VIVA televízió tíz évvel ezelőtt alapította, hogy az elismeréssel Németország legnépszerűbb könnyűzenei előadóit tüntesse ki. Az elmúlt években a COMET Európa egyik legrangosabb zenei elismerésévé nőtte ki magát. A VIVA nemzetközi térhódításával a magyar, svájci és lengyel VIVA csatornák is COMET-díjjal jutalmazzák országuk legjobb előadóit. Magyarországon június 10-én negyedik alkalommal rendezték meg a díjkiosztót. A nézők május elejétől szavazhattak a hazai jelöltekre. Idén a Nox, a Tankcsapda, Király Linda, a Unique és a Hooligans versengett a gömbért.