horoszkóp

James Bond verte a feleségét

MTI
2005.10.09. 16:29
Sean Connery egykori felesége életrajzi regényében azt állítja, hogy a színész rendszeresen verte őt. Sean Connery tagad, pedig a Playboynak még azt nyilatkozta, hogy nem különösen elítélendő egy nő megverése.

Sean Connery olyan mániákus, kegyetlen ember lenne, aki verte a feleségét? Volt asszonyát, Diane Cilentót olvasva úgy tűnik, igen. Az asszony által írt önéletrajz megerősíti azokat a híreket, amelyek évek óta terjednek a színészről, de amelyeket a nők bálványa mindig tagadott.

A skót színész maga indította el a pletykát, amikor 1965-ben, a James Bond-sorozat sikerének csúcsán, a Playboy magazinnak nyilatkozva azt találta mondani, hogy szerinte nem különösen elítélendő egy nő megverése, bár nem javasolja, hogy ezt bárki úgy tegye, mint amikor férfit ver meg. A nyilatkozat botrányt keltett, a feministák akcióba léptek, követelték, hogy vegyék el tőle Őfelsége titkos ügynökének szerepét. Connery akkor azt mondta, hogy félreértették, de 1992-ben a Vanity Fair című amerikai magazinnak újra hasonlót fejtegetett: "Vannak nők, akik a végső határig feszítik a húrt. Totális konfrontációt, pofont akarnak". Utána viszont azt állította, hogy sohasem ütött meg nőt - írta most a Corriere della Sera című olasz napilap.

A következő év tavaszán jelenik meg Diane Cilento önéletrajza. Az asszony 1962-től 1973-ig volt Connery felesége. Ma Ausztráliában él, onnan adott interjút az olasz lapnak.

Volt fizikai ütközés közöttünk és szeretnék emlékeztetni arra, hogy Sean akkor kétszer olyan súlyos volt, mint én" - mondta. Az önéletrajzban erőszakos zsarnokként jellemzi volt férjét, aki megkövetelte tőle, hogy otthon maradjon és főzzön, míg ő golfoz.

Irigy is volt felesége sikereire, aki 1963-ban Oscar-jelölt volt a Tony Richardson Tom Jones című filmjének egyik női mellékszerepéért.

Amikor a 007-tel eljött számára a siker, Sean nem volt felkészülve rá, és közös életünk megváltozott. A macho szerepét játszotta, és így fogadták el. A producereknek kicsit védelmezniük kellett volna őt. Különbözőek voltunk, ő a munkásosztályhoz tartozó skót családból származott, az én szüleim ausztrál orvosok voltak. Idegenek szemében irigylésre méltó nő voltam, valójában viszont nehéz éveket éltem meg" - magyarázta a volt nej.

Connery ezúttal "no commenttel" válaszolt, de állítólag néhány hónappal ezelőtt azért vonatta vissza önéletrajzi könyvét, hogy ne tisztázódhasson Diane-nel szembeni magatartásának története.