Nemi erőszakkal vádolják az illuzionistát

2007.10.21. 15:41
David Copperfieldet azzal vádolják, hogy megerőszakolt egy nőt a Bahamákon. A hölgy már az államokban tett feljelentést, így került az ügy az FBI-hoz.

Pénteken az FBI átkutatta az illuzionista egyik raktárépületét és egy merevlemezt, illetve egy fényképezőgépet foglaltak le. A házkutatás során az egyik széfben kétmillió dollárt is találtak, amit szintén birtokba vett az FBI. Az összeg nem tűnik soknak annak ismeretében, hogy a bűvész évente 56 millió dollárt keres. Copperfield ügyvédje, David Chesnoff pénteken még azt  nyilatkozta a sajtónak: „tudunk arról, hogy nyomozás folyik, kapcsolatban vagyunk a nyomozókkal, és tiszteletben tartjuk a nyomozás bizalmasságát." Részleteket azonban nem közölt. Mostanra azonban kiderült, hogy egy nő tett feljelentést ellene, akit állítólag megerőszakolt a bűvész. Az erőszakos cselekedetre még a Bahamákon került sor, de a hölgy csak az államokban tett feljelentést, így került az ügy az FBI kezébe - olvasható a hollywoodrag.com oldalán.

David Copperfield ügyvédje tagadja a vádakat, miszerint az illúzionista raktárépületét szexuális zaklatás miatt kutatta volna át az FBI. "Lehetetlen, hogy Mr. Copperfield bárkire is ráerőszakolja magát, mivel ő nem ilyen" - nyilatkozta David Chesnoff a People-nak. "Ő egy úriember. David nagyon intelligens és tudja, hogy sokan csak azért barátkoznak vele, mert híres. Ez kétségtelenül egy hamis vád."

Dicső múlt

David Copperfield 1956-ban született New Jerseyben, szülei orosz emigránsok. A Kotkin család fia az első kártyatrükköket hétévesen tanulta nagyapjától. Tíz évesen lépett először színpadra, majd tizenkét évesen felvételt nyert az Amerikai Bűvészek Társaságába. Tizenhat évesen  már a New York-i Egyetemen tartott előadást a bűvészetről. Legnagyobb akciói közé tartozik, hogy eltüntette a New York-i Szabadság-szobrot, átsétált a Kínai Nagy Falon, kiszabadult az Alcatrazból és persze repült is párszor.

Évekig járt jegyben Claudia Schifferrel, akit el is jegyzett, de oltár elé nem vitte a modellt. A rossznyelvek szerint kapcsolatuk a csak a címlapoknak szólt és igazából sosem szerették egymást. Copperfield-nek Schiffer óta nincs celeb barátnője, de hosszabb ideig egy Amber Gotham nevű hölggyel mutatkozott. Jelenleg szingli.