Copperfield a színpad mögé csábítja a nőket

2007.10.24. 11:14
David Copperfield a showja közben válogatja ki, kit hív fel "elbeszélgetni" a színpad mögé. Nemi erőszakot viszont nem követett el - állítja ügyvédje, aki szerint David egy "úriember". Az FBI mindenestre nyomoz, és már le is foglalta az illuzionista fényképezőgépét és merevlemezét.

Érdekes részleteket derített ki a nemi erőszakkal gyanúsított David Copperfield munkamódszereiről a tmz.com: az illuzionista műsora után nőket hív fel a színpad mögé, közben lefényképezi és kifaggatja őket. Az interjút pedig azzal indokolja, hogy új műsorához keres szereplőket. Az FBI már múlt pénteken lefoglalta Copperfield fényképezőgépét és számítógépes merevlemezét.

Nézőtérről a színpad mögé

Az illuzionista show-jának egy része arra épül, hogy nőket szúr ki a közönségből: a show alatt lemegy a közönséghez, körbejárja a széksorokat és a kiválasztott nőket felhívja a színpadra. Viszont ha a bűvésznek igazán tetszik egy nő, ezt titkos jelekkel tudatja a stábbal, például olyan szavakkal mint "mama" vagy "titok", írja a tmz.com. Az asszisztensek azután bejelölik a nőt a nézőtér térképén, a műsor után pedig felhívják a színpad mögé, ahol jól kifaggatják: kedvenc parfümjeitől kezdve odáig, hogy hova szeretne nyaralni menni. A tmz.com megtudta, hogy az egyik stábtag a lehetséges úticélok között a Bahama-szigeteket említi: a Copperfieldet feljelentő ismeretlen feljelentő szintén a Bahamákat jelölte meg a tett helyszíneként.

Copperfield senkire nem erőlteti rá magát

Most már érthető, miért pont a bűvész számítógépét és digitális fényképezőgépét foglalta le az FBI múlt pénteken - a széfben talált kétmillió dolláron kívül. Az amerikai nyomozóiroda Coopperfield Las Vegas-i raktárában tartott házkutatást, ami után az illuzionista ügyvédje azonnal visszautasította a vádakat. "Fontos, hogy tisztán lássuk ezeket a gyanúsítgatásokat. Egy ismeretlen nő tett feljelentést David ellen, a hatóságok nekünk sem árulták el, hogy ő kicsoda, viszont biztos vagyok benne, hogy David ártatlan, sohasem erőltette magát senkire" - nyilatkozta az ügyvéd a vádkra reagálva.