Idén új európai turnékörútra indul David Copperfield, melynek során Budapestet is útba ejti. Az illuzionista híres nagyszabású mutatványairól: egy alkalommal nézők gyűrűjében eltüntetett egy repülőgépet, máskor New York polgárainak közönsége és mintegy 50 millió tévénéző előtt tette láthatatlanná a Szabadság-szobrot.
David Copperfield mindig gondoskodik róla, hogy legújabb produkciói megkapják a kellő nyilvánosságot, nevét még azok is ismerik, akik bűvésszel utoljára Rodolfo személyében találkoztak. Televíziós megjelenések, világkörüli turnék, Broadway-show-k, és szinte minden fellépésén újabb jegyeladási rekordok: a mágus mára a világ egyik legismertebb és legjobban fizetett szórakoztatóművésze. 1999-ben a magyar közönség is részese lehetett nagyszabású showműsorának, idén decemberben pedig ismét meglátogatja Budapestet.

Már kezdőként is sikeres

Tekintse meg képeinket!
Gyerekként otthonában, Metuchenben (New Jersey), illuzionistaként lépett fel. Hivatásos bűvészként 12 évesen szerepelt először, és ő volt az Amerikai Mágusok Társaságának legfiatalabb tagja. 16 évesen már mágiakurzust tartott a New York Egyetemen.

Az első egyetemi hetei alatt a chicagoi musicalben a "Mágikus Ember"-ben vezető szerepet töltött be: amellett, hogy megalkotta a darab mágikus elemeit, énekelt is. Ez a musical lett később a leghosszabb ideig játszott darab Chicago történetében; és ennek eredményeképp hívták meg a fiatal bűvészmestert a "Mágia ABC-je" című műsorba. Ezzel olyan sikereket ért el, hogy a CBS egy egész sorozatra szerződött vele: ez volt a "David Copperfield Mágiája". Itt élő közönség előtt játszott és nem alkalmazott sem kameratrükköket, sem vizuális effekteket. Titka azóta is a pontosan átgondolt és begyakorolt kivitelezés, ami rendkívül időigényes: egy-egy újabb show munkafolyamata a koncepciótól a kivitelezésig kb. két és fél évig tart. A "Repülés" című, mérföldkőnek számító produkciója például hét év fejlesztés eredményeként született meg.

A "mágikus művészet" megalkotója

Copperfield nem egyszerű bűvész: saját produkciói számára megalkotta a "mágikus művészet" kategóriát. Jó érzékű showmanként a bűvészetet kiemelte a műsorszámok közti összekötő produkció kategóriájából és színházi elemekkel vegyítve önálló, egészestés látványossággá fejlesztette. A saját nevével fémjelzett tévéműsor, a "David Copperfield varázslata" Emmy-díjat is nyert. Kitüntetéseit tovább tetézte azzal, hogy viasz-szobrot kapott Madam Toussaud panoptikumában; és ő az az első élő illuzionista, akinek csillaga van a Hollywoodi Hírességek Sétányán. A francia kormány lovaggá ütötte, birtokolja az "Az Irodalom és Művészet Lovagja" címet és a Fordham Egyetem tiszteletbeli irodalomdoktorrá avatta.

Gigantománia

Copperfield nevéhez különösebbnél különösebb, és mindig rendkívül látványos és nagyszabású produkciók fűződnek. Emlékezetes volt például, ahogy nézők gyűrűjében eltüntetett egy repülőgépet, vagy New York polgárainak közönsége és. mintegy 50 millió tévénéző előtt láthatatlanná tette a Szabadság-szobrot. Szintén ő volt az, aki átgyalogolt a Kínai Nagy Falon, és átlebegett a Grand Canyon felett.

David Copperfield utoljára 1999-ben járt Budapesten, akkor a meghirdetett egy előadás helyett négy alkalommal töltötte meg a Budapest Sportcsarnokot, és még így is akadtak, akiknek már nem jutott jegy. Tanulva az öt évvel ezelőtt történtekből, a Ticket Express az idén decemberi előadásra már június 1-től elkezdi a jegyek értékesítését.