horoszkóp

Courtney Love-ot bíróság ítélte elvonókúrára

2004.07.28. 17:01
Kurt Cobain özvegye, Courtney Love az elmúlt években saját jogon is sokszor szerepelt a címlapokon, igaz, nem okvetlenül művészi tevékenysége miatt. Az énekesnő elmúlt éve balhékkal és drogozással telt, így nem csoda, ha az elkövetkező hetekben bíróságra jár, azután pedig elvonókúrán vesz részt.
Ítéletet hozott kedden a Los Angeles-i bíróság Courtney Love ügyében: Kurt Cobain özvegyét 18 hónapos elvonókúrára kötelezték. "Le kell szoknom a piáról. Hát ez vicces lesz." - kommentálta a 40 éves énekesnő a bíróság előtt összegyúlt riporterek hadának a döntést.

Tiszta lapot kezd

Patricia Schnegg bírónő rendelkezése értelmében Love-nak csatlakoznia kell egy, a bíróság által jóváhagyott 18 hónapos rehabilitációs programhoz. Az elvonókúra alatt alkalomszerű drogtesztekkel ellenőrzik majd, hogy eleget tesz-e kötelezettségének az énekesnő. Amennyiben sikerrel veszi az akadályokat és megfelelő magatartást tanúsít, próbaidőre bocsátják, amellyel csökkentheti esetleges börtönbüntetésének időtartamát.

Nem tétlenkedett

Love-ot májusban ítélték el, amiért előző év októberében alaposan bekokainozott állapotban betörte ex-barátja Los Angeles-i otthonának ablakait, majd ellenállt a rendőrök letartóztatási erőfeszítéseinek. Pár órával később Love egy közeli kórházban kötött ki, ahová - mint a rendőrség fogalmazott - "sürgősségi ellátás" okán szállították be. Ez utóbbi ügy folyományaként indult eljárás az énekesnő ellen receptekkel történő visszaélés és az OxyContin nevű fájdalomcsillapító illegális birtoklása miatt

Love az ellene folyó eljárások okán gyakran lesz a bíróságok vendége az elkövetkező hetekben: csütörtökön az illegális gyógyszerhasználat miatt kell megjelennie egy meghallgatáson, jövő hónapban pedig Los Angelesben hallgatják egy áprilisi ügye miatt: akkor egy manhattani night clubban tépett meg egy nőt.