Courtney Love csődöt jelentett

2004.10.02. 10:53
Nemcsak fájdalomcsillapítók illegális birtoklása és testi sértés miatt áll bíróság elé Courtney Love, de az adóhatóság, egy ingatlaniroda és egy utazási iroda is pert indított ellene tartozásai miatt. Love anyagi csődöt jelentett.
A negyvenéves énekesnő ügyvédje, Scott Tulman elmondta: védence idén áprilisban verekedésbe keveredett egy nővel, akinek fejéhez a 14 oldalas jegyzőkönyv szerint egy üveget vágott; a bíró azonban most november harmadikáig elnapolta a testi sértés és gyógyszerek illegális birtoklása miatt indult pert más. Az indoklásban a bíró más, fontosabb napirendi pontokra hivatkozott - állította a per ügyésze. Súlyos testi sértések sora

Az üveggel való verekedés nem Love egyetlen garázdasági ügye. Idén júliusban a bíróság 18 hónapos drogelvonó kúrára utalta az énekesnőt amiatt, hogy 2003 októberében dühöngve zúzta be ex-barátja lakásának ablakait. Az énekesnő ellen pedig még egy harmadik eljárás is folyamatban van, ebben testi sértés miatt áll bíróság elé, mert mikrofonállvánnyal leütötte egy New Yorki éjszakai klub egyik vendégét, egyébként saját rajongóját. Az orvosi vizsgálatok mindegyik esetben kimutatták, hogy Love kokain, illetve illegálisan birtokolt nyugtatók hatása alatt cselekedett.

Perről perre

Egyesek idegkimerültséget emlegetnek az énekesnővel kapcsolatban, ami akár indokolt is lehet, tekintve, hogy a fenti ügyek mellett Love az elmúlt években hatalmas összegű tartozásokat is halmozott fel. A hitelezők most már bírósági úton szeretnének pénzükhöz jutni: a legújabb eljárás egy polgári per, amely épp a napokban indult ellene amiatt, hogy mintegy 10 millió forintos adósságot halmozott fel egy kaliforniai utazási iroda kárára.

Az ügyben eljáró ügyész elmondta, hogy Love tavaly lépett kapcsolatba a Los Angeles-i New Act Travel utazási irodával, amelyik kérésére repülőjegyet foglalt, szállást intézett egy elegáns hotelben, és gondoskodott mind az énekesnő, mind a megrendelésben szereplő családtagok és kollégák utaztatásáról. A turnéjára igyekvő zenész úgy egyezett meg az irodával, hogy hitelkártyával fizet majd; ehelyett később mégis csekkeket állított ki, ezek pedig végül fedezetlennek bizonyultak.

Az énekesnő ügyvédje nem kívánt nyilatkozni ez ügyben: azt állította, semmilyen polgári perről nincs tudomása.

Anyagi gondokkal küzd

Kurt Cobain özvegyéről már köztudott, hogy egyre súlyosabb anyagi gondokkal küzd. Üzleti ügyeinek intézésére például tanácsadót alkalmazott, aki kiforgatta a vagyonából. Emellett az adóhivatal is rossz néven vette, hogy Love 2002. január óta nem fizette be az alkalmazottai TB-járulékát, amely szintén komoly összegre, 38 ezer dollárra (több mint 7 és fél millió forintra) rúg; és egy manhattani ingatlan-karbantartó cég is perli őt, amiért lakásának közös költség-tartozása már meghaladta a 25 ezer dollárt (közel 5 millió forint). Ráadásul az énekesnő egyik remélt bevételi lehetősége is a perek sora miatt hiúsult meg: a Hole zenekar idén nyárra tervezett turnéját épp folyamatban lévő bírósági ügyei és kényszer-elvonókúrája miatt kellett bizonytalan időre elhalasztania.