horoszkóp

Tom Cruise szcientológustemplomot avat

2004.09.13. 17:41
Tom Cruise rosszfiút alakít legújabb filmjében, és közben az egyház tagjaként igyeszik kivenni a részét a pszichiátriai visszaélések elleni küzdelemből is.
Legújabb filmjének premierjére érkezett a napokban Madridba Tom Cruise. A 42 éves hollywoodi sztár a produceri vénáját próbáló Julie Richardson első filmjében, a Collateral, a halál záloga című thrillerben vállalt főszerepet, melyben az eddigi jófiú szerepeivel homlokegyenest ellentétes karaktert, egy sorozatgyilkost alakít. Elmondása szerint éppen ez fogta meg leginkább, amikor a felkínált szerepek között válogatott.

Cruise megszabadít

A köztudottan szcientológus Cruise munkája mellett legtöbb idejét most is családjával tölti, de az egyház tagjaként jócskán kiveszi a részét a pszichiátriai visszaélések elleni küzdelemből is. A spanyol televíziónak adott interjújában Cruise a következőket nyilatkozta: "A pszichiátria nem tudomány. Drogokat adnak az embereknek. Én olyan projekteken dolgozom, amelyek megszabadítják az embereket a drogoktól."

A Szcientológia Egyház egyik fő feladatának tekinti a pszichiátriai betegek érdekvédelmét. Megítélésük szerint a pszichiátria áldozatai világszerte igen rossz, gyakran elborzasztó körülmények között tengődnek különféle intézetekben, brutális és barbár kezeléseknek vannak alátéve, az egyház pedig évek óta ez ellen küzd.

Tiszteletét teszi

Spanyolországi látogatása során Cruise választott egyházának legújabb, monumentális épületébe is ellátogatott, amely Európa egyik legnagyobb szcientológiai épületeként tartanak számon. A 4500 négyzetméteres madridi Szcientológia Egyház épületének megvételére és renoválására nem kevesebb mint 9 millió eurót adományoztak az egyház tagjai. Az épület átadására nagyszabású megnyitó rendezvénnyel készülnek L. Ron Hubbard követői, amelyre várhatóan több tízezer vendég érkezik majd a világ legkülönbözőbb tájairól, köztük Cruise is - áll a budapesti Szcientológia Egyház közleményében.