horoszkóp

Tom Cruise és Brooke Shields egymást cikizik

fzs
2005.06.07. 17:52
Tom Cruise a szcinentológiai egyház elkötelezett híveként már több ízben kikelt a pszichológia ellen; most épp Brooke Shieldsnek szólt be, amikor a színésznőről kiderült, hogy szülés utáni depressziója enyhítésére gyógyszert szed. Shields visszavágásként a színész és legújabb barátnője, Katie Holmes közt tátongó 16 éves korkülönbségre tett cinikus célzást.

A színésznő jelenleg Londonban a Chicago című musicalben játszik, és a Contacmusic.com-on keresztül előzékenyen felajánlott két jegyet Cruise-nak és barátnőjének. Bár a gesztus kedvesnek tűnhet, a megfogalmazás egyértelműbb: "Félretetettem neki egy felnőtt- és egy gyerekjegyet az előadásra".

Shields összevonja a szemöldökét

A pengeváltás Cruise múlt héten tett elítélő megjegyzésének köszönhető: a színész az Access Hollywoodnak adott interjújában megjegyezte, felelőtlenség, hogy Shields antidepresszánsokat szed. "Inkább Tom Cruise kommentárját nevezném felelőtlennek és veszélyesnek" - üzent vissza Shields az E!Online-on keresztül. "Maradjon inkább annál, hogy a világot menti meg földönkívüliektől, és hagyja, hogy a nők úgy kezeljék a szülés utáni depressziójukat, ahogy nekik a legjobb." A színésznő azt is elmondta, hogy kislánya, Rowan mellé újabb gyereket szeretnének férjével, Chris Henchyvel, ezért mostanában leszokóban van a gyógyszerről.

Álszent aggodalom

A szcientológiai egyház közismert tagja és elkötelezett híveként Cruise minden, a tudatállapotot befolyásoló orvosi kezelést károsnak tart, és szerinte a szülés utáni depresszió enyhítésére bőven elegendő volna a nőknek, ha vitaminokat szednének. "Köztudott, hogy a szülés utáni depresszió egy hormonális dolog, ez tudományosan bizonyított tény. Amikor azonban az érzelmi-kémiai egyensúly felborulásáról beszélünk arra nincs semmiféle tudományos magyarázat" - állítja a színész. Cruise ezek után még Shields karrierjére vonatkozólag is elhelyezett egy nem túl finom döfést: "Csak azért aggódom Brooke Shields miatt, mert szerintem ő egy kiemelkedően tehetséges nő - és mégis, nézzük meg, hol tart most a karrierje...!"